KAKO TO? / Procurio zapisnik Državnog inspektorata: Pronađena veća količina otpada koji se na Jakuševcu ne bi trebao odlagati

Inspektorat je uzeo uzorke s dvije u to vrijeme nove hrpe prikupljenog otpada za koje se činilo da vizualnim karakteristikama nisu odgovarale miješanom komunalnom otpadu

4.12.2023.
17:37
VOYO logo

Nakon što su u novom odronu smeća na Jakuševcu danas stradale tri osobe, saznaje se da je u sklopu nenajavljenog nadzora Državnog inspektorata 20. studenog na odlagalištu pronađena veća količina biootpada i otpada sa groblja koje se ondje zapravo ne bi trebalo odlagati. Taj nadzor je proveden 9 dana nakon prvog odrona na Jakuševcu.

Kako doznaje Jutarnji list, koji je došao u posjed zapisnika Državnog inspektorata koji je proveo nenajavljeni nadzor odlagališta nakon prvog urušavanja na Jakuševcu 11. studenog, inspektorat je uzeo uzorke s dvije u to vrijeme nove hrpe prikupljenog otpada za koje se činilo da vizualnim karakteristikama nisu odgovarale miješanom komunalnom otpadu, već biootpadu i otpadu s groblja, navedeno je u zapisniku Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODRON OTPADA /

Tomašević otkrio što su pokazala mjerenja o plinovima u zraku i jesu li opasni za građane

Image
ODRON OTPADA /

Tomašević otkrio što su pokazala mjerenja o plinovima u zraku i jesu li opasni za građane

Inspektorat je 17. studenog zaprimio Izvještaj o stanju odlagališta nakon urušavanja prema kojemu je toga dana došlo do dodatne erozije. Kao razlog su navedene oborine. Laboratorijska analiza inspektorata ukazuje na drugi problem. Prema predstavniku čija je izjava evidentirana u zapisniku, biootpad i otpad s groblja su bili dovezeni greškom.

"Vezano uz zatečeni biootpad i otpad sa groblja, isti je greškom dovezen na odlagalište te je po utvrđenju da ne odgovara miješanom komunalnom otpadu, jedna pošiljka biootpada vraćena pošiljatelju za što predočavamo vagarinku i Zapisnik o odbijanju preuzimanja dostavljenog otpada. Ostali otpad je u fazi vraćanja pošiljatelju te se ovog trenutka čeka prijevoz kako bi i njega vratili. Po obavljanju vraćanja ćemo dostaviti preslike dokumentacije", stoji u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je danas opovrgnuo optužbe da je do današnjeg odrona došlo zbog odlaganja biootpada na Jakuševcu. Tvrdi da se biootpad kompostira, a na Jakuševac odlaže miješani komunalni otpad.

POGLEDAJTE VIDEO: Bivši Bandićev pročelnik pustio navodnu snimku radnika s Jakuševca: 'U zadnji čas sam izašao'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo