PROCURILI NOVI DOKUMENTI U AFERI AGROKOR: / Ante Ramljak i grupa Borg prevarili su hrvatsku javnost?

Image
Foto: PIXSELL

N1 je u posjedu ugovora između izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka i direktora operativnih kompanija, kojim je definirana raspodjela troškova angažiranih savjetnika,

9.10.2018.
16:21
PIXSELL
VOYO logo

Alix partners i njegovi podizvođači, članovi takozvane Grupe Borg, od prvog su dana izvanredne uprave u Agrokoru, iako su službeno bili angažirani tek kasnije, i to su samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna, javlja N1.

N1 je u posjedu ugovora između izvanrednog povjerenika AnteRamljaka i direktora operativnih kompanija, kojim je definirana raspodjela troškova angažiranih savjetnika, prije svega Alix Partnera i njegovih hrvatskih podizvođača, i iz kojeg su vidljivi podaci o datumu angažmana i iznosu honorara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Ramljak i AlastairBeveradge, prvi čovjek Alix Partnersa u Hrvatskoj, tvrdili kako je ugovor sklopljen i angažman počeo tek 25. travnja, ovi dokumenti otkrivaju da je suradnja počela od 10. travnja 2017., dakle, od dana imenovanja Ante Ramljaka za izvanrednog povjerenika za Agrokor.

Formalni izbor samo predstava?

Tako se može zaključiti da je formalni izbor najboljeg ponuđača bio samo predstava, jer su mailovi koje su članovi grupe Borg izmjenjivali pokazali da su ponude ocjenjivali isti oni koji su kasnije angažirani kao Alixovi podizvođači: Ante Ramljak iz Texo Managementa, MarkoDelić iz Altera Savjetovanja i TonćiKorunić iz Intercapitala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dva dana nakon što su odabrani za savjetnike Alix Partners izdaje prvu fakturu na 750.000 eura, a dva dana nakon toga još jednu na 254.800 eura. Nakon toga fakture do kraja godine dolaze u prosjeku jednom tjedno, u iznosima od 250.000 do 350.000 eura. Do kraja godine Alix Partners fakturirao je ukupno više od 98 milijuna kuna + PDV, javlja N1.

Čak i pod pretpostavkom da su doista počeli raditi tek 25. travnja, postavlja se pitanje čime su u dva dana zaslužili više od 5,5 milijuna kuna, odnosno do kraja travnja u samo pet dana čak 7,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo