HDZ OBJAVIO PISMO / Pročitajte što je Tomislav Karamarko napisao Zoranu Milanoviću

Image
Foto: Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Premijer Milanović odbio je u subotu poziv šefa HDZ-a na susret i dijalog, dan nakon što mu je Karamarko poslao pismo

24.5.2015.
19:36
Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Prije dva dana predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poslao je pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem ga poziva da sjednu zajedno za stol i razgovaraju. 

Međutim, dan kasnije Milanović je odbio njegov poziv i stranačkim priopćenjem mu poručio da pristaje na televizijsku debatu za što je Karamarko rekao da je to sukob, a ne razgovor kojim želi utišati ideološke podjele u društvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović ne samo da je odbio razgovarati, nego je taj poziv na dijalog iskoristio za dodatno podgrijavanje atmosfere obračuna u društvu, tvrdi HDZ u svom priopćenju. 

"Osim toga, SDP je grubo manipulirao sadržajem pisma, a dio provladinih medija, premda sadržaj pisma nije niti objavljen, apriori je ustvrdio da predsjedniku HDZ-a u stvari nije do razgovora. Kako bi građani sami, bez bilo kakvih tumačenja sa strane, objektivno mogli prosuditi o motivima i namjerama Predsjednika HDZ-a, sadržaj pisma odlučili smo objaviti u cijelosti", stoji u HDZ-ovom priopćenju, javlja Jutarnji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo Tomislava Karamarka prenosimo u cijelosti: 

Poštovani predsjedniče Socijaldemokratske partije, gospodine Zorane Milanoviću,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učestali prijepori i sve dublje podjele u vezi obilježavanja nacionalnih praznika, odavanje pijeteta žrtvama totalitarnih režima, pokrovitelsjtava nad važnim povijesnim događajima i načina obilježavanja tih događaja nedvojbeno ukazuju da naše društvo niti 25 godina od osamostaljenja i uspostave demokracije oko tih pitanja nije postiglo konsenzus.

S druge strane teška gospodarska kriza tjera nas da kao narod sve svoje snage usmjerimo na rješavanje gospodarskih i socijalnih problema, umjesto da ih rasipamo na napotrebne prijepore i podjele. Držim da bi prvi korak u prevladavanju ovih dubokih podjela trebao biti razgovor dvojice predsjednika najvećih hrvatskih stranaka, ujedno i predvodnika dviju vodećih kolaicija koje okupljaju najveći dio hrvatskog političkog spektra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga Vas pozivam na sastanak kako bi razgovarali o protokolima za gore navedene događaje i što prije otkloniti prijepore i podjele koje nepotrebno opterećuju naše društvo. Ovo pismo shvatite kao pokušaj da postignemo barem minimalnu suglasnost oko ovog dijela svjetonazorskih pitanja kako bi se, svi zajedno, mogli usmjetiti na rješavanje najvažnijih problema građana, prevladavanje gospodarske i socijalne krize, poboljšanje životnog standarda i kvalitete života u Hrvatskoj.

Srdačan pozdrav, Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Tomislav Karamarko

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo