smirivanje situacije / 'Problema u Karlovcu još uvijek ima, ali uskoro očekujemo pad vodostaja'

Nabujale rijeke i potoci najviše problema trenutno stvaraju na području Bregane gdje je poplavilo 40-ak kuća, a dio Lekenika je odsječen

23.5.2015.
18:56
VOYO logo

Kiša u mnogim mjestima u Hrvatskoj niti nakon dva dana lijevanja ne prestaje. Vodostaji su sve viši pa su na nekim mjestima proglašene mjere obrane od poplava.

Nabujale rijeke i potoci najviše problema trenutno stvaraju na području Bregane gdje je poplavilo 40-ak kuća, a dio Lekenika je odsječen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, na karlovačkom području u narednim satima očekuje se smirivanje situacije.

"Vodostaji svih karlovačkih rijeka i dalje rastu, ali satni porast sve je manji. U narednih nekoliko sati očekujemo stagnaciju, nakon čega očekujemo daljnje opadanje karlovačkih rijeka. Problema u Karlovcu je bilo i još uvijek ih ima. Od 17 sati su na snazi redovne mjere obrane od poplave za dionice rijeke Kupe i Korane u Karlovcu. Prema svim pokazateljima, ovaj vodni val bit će daleko od onih koji su bili u 2014. godini", rekla je za RTL Danas voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana  Željeznjak i dodala da vodni val kreće prema nizvodnim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike