CURE NOVE SNIMKE / Prizori sa splitskih ulica šokirali i one koji su se nagledali koječega od razularenih turista: 'Tučnjave, beživotna tijela...'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Od povraćanja i uriniranja, do spavanja po uličicama, od glasnog slavlja usred noći do tučnjava, čini se da turisti nemaju namjeru bar koliko-toliko se upristojiti

28.6.2023.
18:44
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Iako sve gradske vlasti najavljuju da će kaznama, komunalnim redarima i u suradnji s policijom pokušati stati na kraj razuzdanim turistima, facebook stranica Get Direkt ponovo je pokazala da stranci nemaju osobitu namjeru koliko-toliko se upristojiti.

'Nekad centar života'

"Nekad centar života grada, Pjaca, isti problem. Tuče, beživotna tijela... Splite, probudi se!", napisali su na stranici uz snimku mladića koji teturaju po splitskoj Pjaci  vjerojatno pod ozbiljnim utjcajem alkohola. Jedan čak i nepomično leži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prozivanje policije i gradskih vlasti te zazivanje drakonskog kažnjavanja turista koji se ogriješe o javni red i mir, bilo je i onih koji su sarkastično komentirali da bi Narodni trg u Splitu trebalo prepustiti Britancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo bi preimenovat Pjacu, da ne bude više Narodni trg (pošto više nema naroda), nego recimo Trg britanske monarhije,  da se gosti osjećaju još ugodnije; da su i nominalno svoji na svome. Trebalo bi taj prijedlog poslat Gradu Splitu. Ako je Smoje mogao dobiti Matejušku, bilo bi pošteno da gosti dobiju barem Pjacu 'ka prčiju'. To je minimum.", piše jedan komentator. Drugi pak ističu kako ne razumiju baš turiste koji se izbezume od alkohola jer su "platili ljetovanje kojeg se niti ne sjećaju", a neki su istaknuli kako domaće stanovništvo nije jedino koje ispašta. " Moralo bi biti divan osjećaj spavati u prekrasnom Hotelu Judita ili Heritage hotel Santa Lucia za stotine eura po noći, a zatim uživati u ovom "spektaklu" ljubazno ponuđenom od gospode s druge strane La Manchea..."., napisala je jedna korisnica.

POGLEDAJTE VIDEO: Uriniraju po jezgri, povraćaju, razbijaju… Raspitali smo se: Je li vrijeme da Split počne tjerati takve turiste?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ka' srdelice'

No bilo je i turista koji su "samo" spokojno spavali. Doduše, u uličici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni tu nije nedostajalo ironičnog humora u komentarima.

"Najbitnije je da su oni to platili. Iznajmiteljima ovo još i odgovara, jer su platili apartman, a više su spavali po ulicama nego u apartmanu, tako da su male šanse da su apartman ostavili u neredu", šali se jedan, a slično rezonira i drugi: "Ovo su najbolji turisti, svatko pametan bi htio ovakve turiste; plate apartman, a spavaju/se*u/pi*aju/jedu/piju na ulici. U apartman uđu prvi dan ostaviti stvari, ostatak vremena su toliko 'zavidani' da uopće nemaju pojma gdje im je apartman. Sjete se valjda večer prije nego odu doma tako da su sve skupa u apartmanu proveli najviše 10-15 minuta ( 5 minuta da ostave stvari i 5 minuta da pokupe stvari)"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvi prizori, sve češći ne samo u Splitu nego i drugim gradovima uz obalu, postajat će sve češći, a ako je suditi po španjolskom iskustvu, neće tako lako nestati.

Image
MRTVI PIJANI, GOLI... /

Nemamo samo mi problem s razularenim turistima: 'Vikao sam mu da izađe iz vrta, a kad se okrenuo, hlače su mu bile pune go*ana'

Image
MRTVI PIJANI, GOLI... /

Nemamo samo mi problem s razularenim turistima: 'Vikao sam mu da izađe iz vrta, a kad se okrenuo, hlače su mu bile pune go*ana'

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo