GORUĆI PROBLEM / Pripuz nudi besplatan odvoz glomaznog otpada, oporba likuje: 'Jedno je biti aktivist, a drugo voditi Zagreb'

Prije dva dana nam ga je negirao, a danas zagrebački gradonačelnik priznaje da ima problem s glomaznim otpadom, ali i rješenje

12.8.2021.
18:59
VOYO logo

Reciklažna dvorišta puna, pretrpani kontejneri, a ono što u njih nije stalo, leži na ulici. Gradonačelnik Tomislav Tomašević priznaje: problem odvoza glomaznog otpada ipak postoji.

A ovo priznanje dolazi svega dva dana nakon što je na direktno pitanje RTL-a Tomašević odgovorio ovako: "Glomazni otpad se, koliko ja znam, redovno odvozi i tako će biti i u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, gradonačelnik nije znao, iako, prema našim informacijama problem s odvozom glomaznog otpada postoji još od 3. kolovoza. Iz Holdingove podružnice Čistoće pravdaju se reorganizacijom i najavljuju da bi zastoja moglo biti još.

"Trenutačno zbog reorganizacije odvoza glomaznog otpada, molimo građane za strpljenje i razumijevanje jer radimo na uspostavi nove metodologije i tehnologije obrade glomaznog otpada koja osigurava ekonomičnost te zahtijeva i određeno vrijeme prilagodbe. Iz tog razloga, mogući su privremeni i kratkotrajni zastoji pri zbrinjavanju određenih vrsta otpada koji se kategoriziraju kao glomazni otpad", poručuju iz Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije problem odvoz, nego obrada glomaznog otpada jer Čistoća nema gdje s njim.

"Obrada tog otpada je zadatak privatnih firmi s kojima trenutno postoje ugovori koji ističu", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li razmišljao o aneksima ugovora dok se ne objavi javni natječaj, Tomašević odgovara: "Pa vjerujem da jesu, ali sad opet idemo u detalje. Reći ću vam sve sutra." 

Ta tvrtka kojoj je ugovor istekao je CIOS obitelji Pripuz koja se, usprkos optužbama nove gradske uprave da im je bivši gradonačelnik pogodovao, prijavila na novi natječaj Holdinga. Rezultati natječaja još nisu poznati, ali do tad CIOS ima ponudu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo i nudimo novoj gradskoj upravi Grada Zagreba, kao rješenje akutnog problema, da bez ikakve naknade (besplatno) privremeno skladište prikupljeni glomazni otpad s ulica Grada Zagreba u reciklažnom centru tvrtke", poručuju iz CIOS-a.

Tomaševićev koalicijski partner i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović pravda gradonačelnika.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik ja vjerujem da se sada upoznava s detaljima svih problema grada zagreba, a njih je stvarno pregršt, kad koji u prinesu pozornosti", kazao je Klisović. 

S druge strane oporba, očekivano, likuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna stvar je biti aktivista, a druga stvar je voditi glavni grad Hrvatske, grad Zagreb. Mislim da bi Zagreb u svakom trenutku trebao imati rješenje zbrinjavanja otpada", kazao je HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Vladimir Iviček.

I rješenje imaju, kaže Tomašević koji prije dva dana nije znao ni da ima problem. Javnosti će ga otkriti sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo