Pripremite se! Večeras stiže snijeg i zahlađenje

Nakon južine koja je vladala proteklih nekoliko dana, prije Božića nas ipak čeka prava zima.

16.12.2011.
14:25
VOYO logo

Oblaci koji su se danas nadvili nad Hrvatsku, a ponegdje već i u prijepodnevnim satima donijeli kišu, do večeri će sjeverozapadne i zapadne krajeve, te sjeverni Jadran zasuti pljuskovima i grmljavinom. I temperatura će se još samo kratko kretati do 13 Celzijevih stupnjeva na kopnu, a 18 na Jadranu, jer će nakon večerašnjeg pogoršanja vremena tijekom noći stići i zahlađenje.

Temperature padaju u noći na subotu

Sa zahlađenjem će u gorju, a ponegdje i u nizinama stići i snijeg. Točnije, u nizinskim krajevima snijeg će se, prema najavama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, miješati s kišom. Poslijepodne se očekuje postupno razvedravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu ujutro temperature će se kretati od 1 do 5 stupnjeva, a dnevne od 3 do 8. Na Jadranu će se temperatura zraka također malo spustiti, te će se uglavnom kretati između 10 i 15°C. Prema kraju dana bit će osjetno hladnije.

U ponedjeljak i -4°C

Pokazuje to i prognoza za nedjelju, kad će se na kopnu temperatura ponegdje spustiti i do -3 stupnja, dok će tijekom dana iznositi 4 stupnja. Na moru će se temperatura kretati od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva. U većini krajeva bit će sunčano, dok se malo snijega očekuje tek u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično vrijeme nastavit će se i u prvom danu idućeg tjedna, kad će najniža temperatura biti -4, i to na kopnu, dok će najviša, i to na moru, iznositi svega 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo