Pripremite se na još 'lopatarenja'

Snijeg je zatrpao većinu kontinentalne Hrvatske, te je uzrokovao kaos u prometu. No prognostičari upozoravaju da stižu nove pahulje, koje bi mogle uzrokovati još problema.

6.1.2010.
12:50
VOYO logo

Snijeg je tijekom noći napadao u Zagrebu, Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, te središnjoj i sjeverno-zapadnoj Hrvatskoj.

arti-201001060043006U Zagrebu je, kao i u većini drugih gradova, promet otežan i odvija se usporeno. Očišćene su vitalne prometnice, dok je mnogo sporednih ulica još uvijek pod snijegom. Nove snježne oborine očekuju tijekom cijelog četvrtka i petka, a temperatura bi u srijedu trebala biti od minus 2 do nula Celzijevaca. Na zagrebačkom Griču u sedam sati ujutro zabilježeno je 17 centimetara novog snježnog pokrivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dapače, sedmodnevne prognoze najavljuju padaline u središnjoj Hrvatskoj sve do utorka.

U Lici i Slavoniji mjestimice je moguća i kiša, koja se može smrzavati na tlu. Obilnije oborine očekuju se na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put ukoliko je to moguće, te pozivaju sve koji se ipak odluče na putovanje da ne kreću bez zimske opreme.

Prethodni članak:

arti-201001060041006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo