PRIPREMITE SE NA GLAVOBOLJE, UMOR I TEGOBE: /

Objavljeno kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Image
Foto: Pixsell

Zaboravite na planiranje kava na terasama

17.5.2020.
8:44
Pixsell
VOYO logo

Cijelu nedjelju očekuje nas nestabilno vrijeme. Umjereno do pretežno oblačno, ponajprije u prvom dijelu dana mjestimice uz kišu, češće u sjeverozapadnim i istočnim područjima. Poslijepodne ponegdje smanjenje naoblake, dok je malo kiše ili poneki pljusak još moguć u unutrašnjosti te u južnoj Dalmaciji. Vjetar uglavnom slab, na sjevernom Jadranu bura, potkraj dana podno Velebita i jaka s olujnim udarima. U Dalmaciji umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22, a od 23 do 27 °C na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije.

Image

U novi tjedan s novim kišama

Puno bolje neće biti ni u ponedjeljak. Na sjevernom Jadranu pretežno, a drugdje djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Lokalno malo kiše ili poneki pljusak može pasti ponajprije u gorju, a poslijepodne i u unutrašnjosti Istre. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura, a u Dalmaciji sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 20. Najviša većinom između 22 i 27 °C, u gorju malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Početak tjedna nestabilan

Niti ostatak početka tjedna nije ništa sunčaniji i stabilniji. U ponedjeljak djelomice sunčano, a poneki lokalni je pljusak moguć ponajprije u gorskim predjelima. Zatim promjenjivo uz kišu i pljuskove s grmljavinom, u utorak češće u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a u srijedu u Dalmaciji. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u ponedjeljak prolazno istočni vjetar, a na Jadranu sjeverozapadnjak i bura koja će osobito podno Velebita biti i jaka s olujnim udarima. I dalje toplo, ponegdje i vrlo toplo.

Image

Meteoropati, pripremite se

I biometereološka prognoza pokazuje da će promjenjivo vrijeme biti najteže u utorak. Dok će u danas i sutra pogoditi samo one najosljetljivije, u utorak biometeorološke prilike će posvuda biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, manjak energije i slabiju koncentraciju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane vremenskim utjecajem. Preporučuje se izbjegavanje suvišnih napora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo