BUNT NA LOKALNOJ RAZINI / Primošten i Sinj ne uvode obvezne-covid potvrde: 'Nećemo dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode'

Image
Foto: Milan Šabić, Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Vlasti i lokalni stožeri u Primoštenu i Sinju neće uvoditi obvezne covid-preporuke unatoč mjerama Nacionalnog stožera

15.11.2021.
18:46
Milan Šabić, Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite još je prošloga tjedna donio novi paket epidemioloških mjera koje stupaju na snagu u utorak. One, između ostalog, predviđaju da svi zaposlenici i korisnici lokalnih, državnih i javnih institucija pri ulasku u objekte moraju imati covid-potvrdu.

No, dugovječni načelnik Općine Primošten, Stipe Petrina i tamošnji Stožer odbili su uvesti nove mjere. Očekivali su detaljnije upute Nacionalnog stožera, koje nisu dobili, pa tako neće niti provoditi najnovije odluke iz Zagreba, javlja Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije zaprimljen nikakav protokol'

"Općina Primošten obavještava javnost i sve korisnike njezinih usluga kao i korisnike usluga trgovačkih društava da do dana pisanja ovog priopćenja nije zaprimila nikakvu detaljnu uputu od strane Ministarstva uprave i pravosuđa, kojom uputom bi bile razjašnjene sve nastale nedoumice i kojom bi se potanko opisao način djelovanja u ovakvim situacijama.

Image
POČELO JE /

Donosimo veliki vodič kroz covid-potvrde: Gdje možete, gdje ne, kome ne trebaju, tko plaća testove i što s trećom dozom

Image
POČELO JE /

Donosimo veliki vodič kroz covid-potvrde: Gdje možete, gdje ne, kome ne trebaju, tko plaća testove i što s trećom dozom

Imajući u vidu ostavljeno vrijeme za pripremu mjere koja zahtijeva dodatne, kako ljudske, tako i financijske kapacitete, koji u ovom trenutku još nisu osigurani, te kako nije zaprimljen nikakav protokol ili uputa o načinu postupanja, Općina Primošten nastavlja raditi sa strankama na način da je potrebna prethodna najava putem službenih brojeva telefona ili putem centralnog e-maila, a sve u cilju nastojanja da se spriječi nepotreban kontakt i time eventualna ugroza službenika i stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina Primošten će odlučiti i propisati načine postupanja odmah po primitku detaljne upute Ministarstva, za koju smatra da je trebala već stići, obzirom na kratkoću roka za uvođenje novih mjera", stoji u priopćenju Općine Primošten.

'Svima ćemo izići u susret pod jednakim uvjetima'

Na istom tragu je i odluka Grada Sinja da ne uvodi obvezne covid-potvrde. Vrijedi podsjetiti da se gradonačelnik Miro Bulj, žestoko obračunavao s premijerom, ministrom zdravstva i Nacionalnim stožerom oko epidemioloških mjera za vrijeme Sinjske alke i Velike gospe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od utorka 16. studenoga 2021. godine, bez obzira na nove epidemiološke mjere, svi naši sugrađani moći će koristiti slobodno i bez ograničenja usluge Gradske uprave Grada Sinja, a isto preporučujemo tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja. Isto tako, sve informacije našim sugrađanima dostupne su putem e-maila i telefona koji su objavljeni na stranicama Grada.

Stožer civilne zaštite Grada Sinja obavijestio je sve zaposlenike Grada, ustanove i tvrtke koje su u vlasništvu Grada Sinja, koji se žele cijepiti i testirati da im je isto omogućeno. Gradska uprava neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izići ususret pod jednakim uvjetima", priopćili su iz sinjske gradske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo