PRGOMET: / 'Novi premijer ne želi Brkića za ministra, ali ne smije to reći'

Image
Foto: screenshot

"Nije normalno da se radi proračun bez jednog od ministara i bez jednog vrlo važnog ministarstva.

11.3.2016.
23:54
screenshot
VOYO logo

"Premijer je za to odgovoran. Zašto on ne želi predložiti Milijana Brkića koji je jedini kandidat HDZ-a to je pitanje za premijera. Njegov poziv da udruge mogu kandidirati jest poruka da on ne želi Brkića, ali to ne smije reći. S druge strane jasan je stav HDZ-a da neće podržati imenovanje ikoga drugog osim Brkića. To je današnja Vlada", zaključio je kazao je Prgomet.

Image
GDJE SU REFORME? /

"Moglo bi biti veselo u Saboru, nećemo podržati proračun"

Image
GDJE SU REFORME? /

"Moglo bi biti veselo u Saboru, nećemo podržati proračun"

Dat će poduzetnicima novac za početak

Govorio je i o novcu koji njegova stranka HRID dobiva iz proračuna kao parlamentarna stranka a koji planira donirati za poduzetničke ideje i start-upove:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve doniramo, nećemo ništa zadržati za sebe. Želimo da taj novac koji je iz državnog proračuna završi kod građana. Ulog je to u mlade ljude i za ono što se mi zalažemo", rekao je.

Najavio je prvu radionicu za star-upove već idući tjedan. Poziva sve mlade koji žele pokrenuti privatni biznis da prezentiraju ideje, a najbolje će i nagraditi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša načela su ostala ista, mi ćemo se kao stranka zalagati za reforme, podržat ćemo ono što je dobro, ali kao stranka pokušat ćemo pokrenuti neke projekte. Dat ćemo poduzetnicima novac za njihov početak" najavio je Prgomet.

Prgomet je rekao kako je oko 500 000 kuna koja je HRID dobio za tri mandata donirati onima kojima taj novac je potreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladajući su srušili kvorum vlastitoj poziciji

Komentiravši rušenje kvoruma u Saboru, Prgomet je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se ništa neobično dogodilo jer je napuštanje sabornice i prekid sjednica nešto što je dio parlamentarnog života. Ali točno je da smo danas svjedočili da vladajući sruše kvorum vlastitoj poziciji. Jedan dio vladajućih se danas ponio kao opozicija. Tome svjedočimo zadnjih nekoliko tjedana. Teško mi je razumjeti opravdanje da su se uspjeli nakon toga u pet minuta dogovoriti, a da nisu stigli prije toga obzirom da je ovo izvješće od prošlog tjedna na dnevnom redu", rekao je Prgomet. Njegova stranka ne bi podržala sporno izvješće HNB-a, ali da to ne znači smjenu guvernera Vujčića:

"Htjeli smo poslati poruku da nismo zadovoljni radom HNB-a. Nitko nije sveta krava u ovoj državi. Ne bismo podržali smjenu. Guverner svoj amandman treba odraditi do kraja" rekao je Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je imao sličan proračun

Kaže da u Vladi postoje ozbiljni nesporazumi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate premijera, i potpredsjednike Vlade koji, svaki od njih, pokušava formirati vlastite centre moći, što će biti slijedeći problem. Već sada imate desetak savjetnika, a do konca mjeseca imat ćete više savjetnika nego ministara. Imat ćete situaciju u kojoj će doslovce savjetnici donositi odluke, a ministri za te odluke odgovarati. To je jedan paralelni sustav upravljanja" rekao je Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se proračuna tiče, Prgomet misli da će on na kraju proći, ali uz visoke tonove:

"Ne razlikuje se od proračuna prošle vlade. Ne može se SDP žaliti na nesocijalnu komponentu ovog proračuna jer su slični i sami imali. Tu imate nekoliko nelogičnosti. Imate stalan prigovor HDZ-a da SDP nije uspio povući novce iz EU fondova. Sada planira devet milijardi kuna. To bi značilo da je SDP već pripremio sve programe. Ali reformi u tom proračunu nema, nego oprečnih odluka od onog što se najavljivalo prije i netom poslije izbora. Od pojedinih kolega iz Mosta čuo sam da neće prihvatiti proračun", kazao je Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo