Budite na oprezu / 'Prevaranti sitne duše': predstavljaju se kao mještani Žrnovnice kojima su izgorjele kuće i traže novac

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Sve mi je izgorilo. Nemam ni za hranu, ni za lijekove', samo su neke od rečenica kojima prevaranti pokušavaju izazvati samilost kod Splićana

24.7.2017.
20:52
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nekoliko Splićana za Dalmacija Danas izjavili su da su im prišle nepoznate osobe koje su se predstavile kao da su mještani Žrnovnice kojima je u požaru izgorjela kuća i da nemaju ni osnovnih sredstava za život.

"Sve mi je izgorilo. Nemam ni za hranu, ni za lijekove",  samo su neke od rečenica kojima se po svjedočenju čitatelja koji su se javili novinarima portala Dalmacija Danas pokušava izazvati samilost kod Splićana. Bez obzira na to što je istina da je Žrnovnica i njena okolica doživjela veliku prirodnu katastrofu u kojoj je bilo i spaljenih kuća i spaljenih automobila, nema sumnje da se osobe s početka ove priče nisu stanovnici Žrnovnice već prevaranti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije o prevarantima stigle su i do žrnovačkog župnika don Marija Matkovića.

On se na ovu temu osvrnuo u svojoj posljednjoj Facebook objavi koju prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBAVIJEST

Tragedije poput požara, poplava ili potresa u ljudima pokazuju ono lijepo, plemenito, ljudsko, kršćansko solidarno, gdje smo spremni pomoći jedni drugima neovisno o tome tko smo i što i to je lijepo i vrijedno svake hvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No uvijek postoje prevaranti sitne duše koje koriste ljudske tragedije za vlastitu promociju ili materijalnu dobit.

Zato budite oprezni već sam čuo da prevaranti haraju okolo kao da su im kuće izgorile. Ako vam netko takav dođe ako imate povjerenja u župnika iz vlastite župe ili neku drugu instituciju bez njihove potvrde i uvida ne dajte im ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nahranite ih i dajte im novca za jednu pivu ili možda dvije..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike