Preminuo glumac Ivica Barišić

O smrti Ivice Barišića izvijestilo je dubrovačko Kazalište Marina Držića. Komemoracija će se održati u istom kazalištu sutra, 12. travnja u 12 sati.

11.4.2013.
12:35
VOYO logo

Rodio se u Sisku 1960. godine. Diplomirao je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu (1984.). Bio je u stalnom angažmanu u Zagrebačkom kazalištu lutaka od 1984. do 1987. godine.

Na Susretu lutkara i lutkarskih kazališta u Osijeku (SLUK) dobio je 1984. nagradu za ulogu Kralja u predstavi Dugonja, trbonja i vidonja, a na bijenalu lutkarstva u Bugojnu 1987. nagradu žirija i publike za lutkarsku monodramu Ogovaranja iliti najdraži posao na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najdraža uloga – Bokčilo

Od 1988. bio je u stalnom glumačkom angažmanu u Kazalištu Marina Držića, gdje je ostvario niz značajnih uloga. Najviše ćemo ga pamtiti po ulogama u predstavama: Početak zimskog periodaJasmine Reze, TeštamentVanče Kljakovića, Mali princAntoinea de Sainta-Exuperyja, Pitanje častiLutza Hubnera. Njegova najdraža uloga koju je igrao s jednakim žarom u različitim prigodama i na različitim scenama jest Bokčilo iz predstave Dundo MarojeMarina Držića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo