BELJAKOV PRIJEDLOG /

'Premijera treba birati izravno, a zastupnici trebaju biti volonteri'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da se zalaže da prva reforma nakon izbora bude promjena izbornog zakona

15.5.2017.
9:56
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak tijekom gostovanja u emisiji Novi dan televizije N1 rekao je kako prva reforma izbora treba biti promjena izbornog zakona u smjeru kancelarskog ili polukancelarskog modela. 

Beljak smatra da je premijer biran izravno od građana kako ga nitko ne bi pitao za ministre. Predsjednik HSS-a rekao je kako je žalosno sve što se događa na političkoj sceni te upozorava kako se na listama za Sabor nalaze ljudi koji su tamo voljom šefova stranaka. Tvrdi kako će HSS u budućnosti ostati opozicijska stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSS-a je rekao kako je preferencijalno glasovanje bilo korak naprijed, ali ne dovoljan, te da se on zalaže da prva reforma nakon izbora bude promjena izbornog zakona. 

"Premijera treba birati u izravno, cijela Hrvatska treba biti jedna izborna jedinica", rekao je Beljak za N1 i dodao da "saborski zastupnici trebaju biti volonteri jer je Hrvatska premala za ovako velik broj profesionalnih političara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje prijedloge još nije stigao iznijeti Andreju Plenkoviću jer nije bilo vremena, a sve skupa, kaže, ionako "nije politika, nego matematika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo