Izjava nakon Predsjedništva HDZ-a / Premijer Plenković zatražio je od župana Žinića objašnjenje o situaciji s kućom, no neće odlučivati u 'medijskoj histeriji'

Stranačka tijela odlučila su i tko će u Sabor umjesto gradonačelnika Požege Darka Puljašića

18.1.2021.
17:52
VOYO logo

Nakon što je Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku o otpisu režija za struju, plin i radiotelevizijsku pristojbu, premijer Andrej Plenković izašao je pred novinare nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a i kluba zastupnika te stranke na kojoj se razgovaralo o sjednici Sabora koja počinje, kao i aktivnosti stožera na područjima razorenima potresom, te o situaciji oko koronavirusa.

Umjesto saborskog zastupnika Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, u medijima prokazanog u namještanju poslova u javnoj nabavi koji je dao ostavku na saborski mandat, u Sabor će Nikola Mažar, a na njegovo mjesto državnog tajnika za obnovu će se imenovati nekog drugoga, kazao je predsjednik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ISTRAŽUJE GA POVJERENSTVO /

Župan Žinić: 'Od nekretnina imam samo jednu trećinu u roditeljskom vlasništvu'

Image
ISTRAŽUJE GA POVJERENSTVO /

Župan Žinić: 'Od nekretnina imam samo jednu trećinu u roditeljskom vlasništvu'

Na pitanje novinara, premijer je komentirao i situaciju s kućom u kojoj živi župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić, od kojeg je, kazao je, zatražio objašnjenje i pojašnjenje svih navoda. "On nam je pojasnio kako to izgleda iz njegovoga kuta, od '95. do danas. S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od svih nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u idućih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav. U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni, kad to pouzdano budemo znali, onda ćemo o toj temi raspravljati."

Premijer je ipak otklonio komentirati je li Žinić živeći u kući u vlasništvu države nanio štetu HDZ-u, podsjetivši da ni obnova kuća nakon rata nije bila tako katastrofalna kako se isprva činilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i kod pitanja obnove, imali smo histeriju medijsku kao da su sve kuće koje je razorio potres bile baš kuće koje su obnavljane, sad malo-pomalo shvaćamo da je puno manje takvih zgrada", rekao je i dodao na insistiranje novinara da će se sve "isprovjeravati".

Premijer Plenković je komentirao i proces odabira novog čelnog čovjeka Podravke, nakon smrti njenog dosadašnjeg predsjednika Uprave Marina Pucara. Kazao je da država drži svega 25 posto dionica Podravke, te da se mora postići dogovor s drugim vlasnicima. Medijske spekulacije da bi na to mjesto mogla doći bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić nije htio komentirati, rekavši samo da će obavijestiti javnost kada se postigne dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo