nakon sjednice vlade /

Premijer Plenković novinarima komentirao 'mirni i profesionalni' sastanak s Milanovićem na Vijeću za obranu

Image
Foto: Pixsell

Premijer Andrej Plenković jutros je sudjelovao na sjednici Vijeća za obranu, a u 12 i 30 je održana sjednica Vlade.

20.5.2021.
13:15
Pixsell
VOYO logo

Na sjednici Vlade je premijer Andrej Plenković govorio o napretku u cijepljenju te o uvođenju digitalne zelene potvrde koja će biti ključna za slobodu kretanja, turizam, i gospodarstvo. 

Najavio je i da će Pfizer u tvornici u Savskom Marofu proizvoditi materijal za cjepivo protiv Covida-19, odnosno tamo će se proizvoditi DNK predložak za cjepivo. Riječ je o investiciji od 10 milijuna dolara, a bit će zaposleno još 30-ak ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijepodne je Plenković sudjelovao na sastanku Vijeća za obranu posvećenom izvještaju Međuresorne skupine o nabavci vojnih aviona. Za sada se ne zna što su skupina i Vijeće zaključili, no odluka o tome koje će avione Hrvatska kupiti očekuje se idući tjedan.

Image
Nabava aviona /

Marić o sastanku Vijeća za obranu na kojem su bili Milanović i Plenković: 'Sve je bilo profesionalno i mirno'

Image
Nabava aviona /

Marić o sastanku Vijeća za obranu na kojem su bili Milanović i Plenković: 'Sve je bilo profesionalno i mirno'

Sjednicu je komentirao samo ministar Zdravko Marić koji je kratko kazao da je prošla "profesionalno i mirno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na presici je Plenković izrazio zadovoljstvo povećanom dinamikom cijepljenja te je pozvao građane da se cijepe. Istaknuo je da očekuje da će se do kraja lipnja procijepiti 55 posto stanovnika. 

Govorio je i kontaktima s Pfizerom koji je odlučio u Savskom Marofu u svojoj tvornici proizvoditi sastojak za cjepivo protiv Covida-19.

Nabava aviona

Premijera su novinari pitali i o susretu s predsjednikom Milanovićem koji je prema navodima prošao mirno, te kako to da je taj sastanak prošao mirno, nakon verbalnog rata u kojem su dvojica moćnika sudjelovala zadnjih dana i mjeseci. Plenković je  kazao da postoje određene teme koje povezuju u pogledu nadležnosti predsjednika Republike i Vladu, a jedna od njih je i obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vijeće za obranu ne odlučuje, ali sudjeluje u procesu, odradili smo taj sastanak i to je jedina tema o kojoj smo razgovarali", kazao je Plenković koji je odgovorio i da ne zna zašto Milanovićeva "strana stola" nije nosila maske na sastanku.

Kazao je i da nije bilo nikakvih pritisaka u vezi s odlukom o kupovini aviona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je i upitan i o problematici polaganja vijenaca za Dan oružanih snaga, kada je rekao da nije znao da je to predsjednik Milanović komentirao i da je "to tema", no istaknuo je da je ta tema apsolvirana. "Do kraja mandata smo to apsolvirali, svatko će polagati svoj vijenac", kazao je premijer, nazvavši to "principijelnom odlukom".

Bolnica Sestre milosrdnice

Na pitanje da komentira situaciju u bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu, kazao je da je to nešto u što se ne miješa, te da ako treba biti inspekcijskih nadzora, neka se sve ispita i istraži.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo