'TRAGEDIJA SDP-A' / Plenković siguran u pobjedu: 'Ne percipiram Milanovića. Izgubit će'

Plenković je svečano otvorio Zavod za personaliziranu medicinu KBC-a  Zagreb

19.3.2024.
13:55
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković svečano je otvorio Zavod za personaliziranu medicinu KBC-a  Zagreb. Sudjelovao je i na svečanosti obilježavanja završetka radova na obnovi Agronomskog fakulteta, a potom je obišao radove na zgradi Hrvatskog športskog muzeja. Nakon toga dao je izjavu za medije.

Image
premijerska kandidatkinja /

Sandra Benčić: 'Osigurat ćemo besplatan i svima dostupan pobačaj. A molitelji...'

Image
premijerska kandidatkinja /

Sandra Benčić: 'Osigurat ćemo besplatan i svima dostupan pobačaj. A molitelji...'

Komentirao je ponovo odluku Ustavnog suda koji je zaključio da Zoran Milanović dok obavlja dužnost predsjednika, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke. "Mi radimo svoje, a o svemu će voditi brigu DIP i Ustavni sud. Nama je svejedno, mi imamo svoj program", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin sam ovo dogovara

Neki partneri napuštaju SDP. Plenković je rekao da je to logično. "Malo sam sada vidio. Logično je to. Sve što sam rekao na početku. Nakon raspuštanja Sabor sastali su se vjerojatno tu noć i tražili slogan iz kampanje Grabar Kitarović. Grbin sam ovo dogovara, mislim da ni članovi SDP-a to nisu znali, a kamoli partneri", rekao je.

Novinari su Plenkovića još jednom pitali što misli o Milanoviću. "Ne percipiram ga uopće. SDP ovo što je napravio, je tragedija. S onim tko nije kandidat neću na sučeljavanje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što sigurno znam je da ćemo mi pobijediti i ići ću na treći mandat", kazao je.

"Mi smo pobijedili Milanovića, pobijedili smo Bernardića, Grbin se nije ni usudio. Ovaj se želi vratiti. Izgubit će. To je očajnički pokušaj lijeve oporbe", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traju pregovori s partnerima

Komentirao je i korištenje botova na društvenim mrežama. "Ne bavim se time. Sigurno ne plaćamo nikog", kazao je.

"Gordan Jandroković će sigurno pobijediti", kazao je Plenković novinarima. A što ako Milanović da ostavku?, pitali su ga novinari. "Ne mora ga zamijeniti, ne mora ništa", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je kazao da pregovori s partnerima traju. "Nitko nije otpao, znači da razgovaramo. Zašto bi dogovorili. Ima još vremena za predaju lista. Rok za predaju lista je idući petak", rekao je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo