registar kao da ne postoji /

Predsjednica udruge Lavice o zubaru pedofilu: 'Čovjek je godinu dana maltretirao djecu jer se osuđenici kod nas ne provjeravaju'

Sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir da ima kredit kojeg bez posla ne bi mogao otplačivati, bolesne roditelje, te da je bio branitelj

14.1.2018.
19:47
VOYO logo

Stomatolog koji je zlostavljao maloljetnu djevojčicu završio je na sudu, a cijeli je slučaj još jednom pokazao kako je sustav nepravedan prema žrtvama jer je uz skandalozno nisku kaznu od godinu dana rada za opće dobro nastavio liječiti djecu u jednom Domu zdravlja. 

Sud je utvrdio da je djevojčicu u parku i svom stanu ljubio u usta, dirao, na mobitel slao slike svojeg golog tijela, pa čak joj nudio i alkohol. Ukupno najmanje 3 kaznena djela, ali mu je Sud kao olakotnu okolnost uzeo u obzir da ima kredit kojeg bez posla ne bi mogao otplačivati, bolesne roditelje, te da je bio branitelj. 

I tako bi i ostalo da se roditelji nisu odlučili angažirati i kontaktirati, izeđu ostalih, udrugu Lavice.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gošća RTL-a Danas bila je Anita Papa iz Udruge Lavice za zaštitu i pomoć žrtvama pedofila.

Gospođo Papa, radi li optuženi liječnik još uvijek s djecom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radio je do prije par dana, no sad su se institucije uskomešale, krenuli su dopisi za njegovim otkazom, ne znam je li to istina, pričekat ćemo sljedeći tjedan".

Što je bilo ključno da se pokrene cijela akcija?

"Pa mislim da ste najzaslužniji upravo vi mediji, sa svime smo izašli u medije, roditelji su rekli da je sad dosta, ovo je nečuveno, godinu dana je taj čovjek radio, godinu dana Ministarstvo zdravstva nije znalo apsolutno ništa o njegovim postupcima, njegove kolege u tom domu zdravlja ništa nisu rekli".

Kako je moguće da osuđeni pedofil toliko radi s djecom, a da se ništa ne zna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što ih se ne provjerava, Registar kao da ne postoji, zakoni nisu regulirani, za vrijeme istrage slučaja on je bio na godišnjem odmoru. Mene zanima koliko postoji godišnjeg odmora u tim državnim institucijama, i ja bih voljela ondje raditi".

Što se promijenilo od rujna, kada ste zadnji put govorili za RTL?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost ništa, jedino što ima više slučaja. Ljudi su se 'okuražili' i sve više počeli prijavljivati, počela se buditi ona svijest i odlučili su ne šutjeti".

U ovom slučaju sustav je omogućio liječniku da radi i dalje s djecom, a tko će za to odgovarati?

"Po meni je krivo Ministarstvo pravosuđa koje nije obavijestilo njegove poslodavce, zatim tu je i Dentalna komora koja mu je, navodno, oduzela licencu na šest mjeseci, a od kojeg datuma ne znamo, jer takav papir nismo dobili i na kraju Ministarstvo zdravstva koje bi svoje djelatnike trebalo provjeravati".

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo