RAT ČELNIKA /

Predsjednica u Opatiji nikad oštrije kritizirala Vladu: tvrdi Hrvatska je najgora, no premijer ne misli tako

Od danas je, dakle, otvoren rat na relaciji Pantovčak - Banski dvori. Premijer Andrej Plenković, kojem Predsjednica zamjera neprovođenje reformi, u svom stilu odgovara - da mnogi ne prepoznaju dubinu promjena koje vodi

8.11.2017.
18:46
VOYO logo

Kao da smo se vratili u vrijeme Kukuriku Vlade – predsjednica je otvorila frontu prema Banskim dvorima, opet. Glavnu misao ponovila je više puta. "Dok drugi napreduju i prestižu nas mi čvrsto stojimo pri začelju. Predugo stojimo a drugi nas prestižu ili nam sve više odmiču", kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Kroz svoje dvije i pol godine kao predsjednica stalno, kaže, posjećuje ovakve skupove, sluša o tome što bi se trebalo napraviti. "No, dvije i pol godine unatoč nekim pozitivnim makroekonomskim pokazateljima i trendovima i dalje nema pravih rezultata. Time dolazimo do pitanja tko i gdje donosi odnosno ne donosi odluke", kazal je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A taj koji ih, kako ona kaže, ne donosi za vrijeme njezina govora slušao je kritike u Saboru pa kad je čuo što mu je i ona poručila - uvjeravao je da ga to ne zabrinjava. Pa je jednako tako kao što je ona nabrajala sve neuspjehe, počeo nabrajati svoje uspjehe, ali i znakovito odgovorio na pitanje o podršci njezinu reizboru.

"Ne vidim ništa dramatično nema šušura kojeg želite", kazao je premijer Plenković. Ne da je šušur – nego je direktni sukob, smatraju u oporbi. "Mislim da je predsjednica u pretkamnji i to joj nitko ne treba zamjeriti i ako se bori za novi mandat mora se pokuša svidjeti svima", kazao je SDP-ov zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guverner narodne banke, kao i predsjednik društva ekonomista načelno se slažu s predjsedničinom porukom da se treba trgnuti. "Strukturni problemi u najvećoj mjeri i dalje ostaju i to je bila i poruka i njenog govora", kazao je guverner Boris Vujčić.

Potonuće nekad idiličnih odnosa između Kolinde Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića - nastavlja se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo