GAFOVI POLITIČARA / Predsjednica pjeva 'Zagreb je lijep po kiši', selfie u UN-u: 'Incident vas može uzdignuti, ali i pokopati!'

Ponekad se političarima omakne i neki gaf koji postane viralan na internetu

2.10.2019.
17:09
VOYO logo

Društvenim mrežama koriste se svi svjetski, a naravno i hrvatski političari. Marljivo grade imidž i u virtualnom svijetu - no omakne im se i poneki gaf. Neki se pritom bolje snađu, neki ne, a pojedinci pred milijunima upozoravaju na moć društvenih mreža.

Za mnoge i dalje nevjerojatno, ali predsjednik Salvadora prije govora u Skupštini UN-a snimio je selfie. "Vjerujte mi, puno više ljudi vidjet će ovaj selfie nego slušati moj govor. Nadam se da sam dobro ispao", kazao je pritom Nayib Bukel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Incident je nešto što privlači pozornost i viralnost"

Nije baš pogriješio: fotografiju je vidjelo milijun ljudi, a u samo 4 minute lajkale su je 54.000 pratitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko uopće zna tko je i što govorio u Ujedinjenim narodima osim onih koji su napravili neki incident? Dakle, incident je to nešto što privlači pozornost i viralnost. Samo, moramo zapamtiti, incident vas može uzdignuti, ali i isto tako vas može i pokopati", kazao je politički analitičar Krešimir Macan

Incidenata u virtualnom svijetu bilo je i kod domaćih političara. Svi se sjećaju kultne škrinje u dnevnom boravku Ivana Vrdoljaka ili poziranje tajnog 007 agenta Gordana Marasa. Neki na društvenim mrežama komuniciraju bolje, neki lošije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Davor Bernardić je u vrijeme krize s Agrokorom pokušavao pomoći dobavljačima na Twitteru. To je bilo neprimjereno ozbiljnosti situacije i to mu se pamti kao gaf. Ili pak u trenutku kad gledate hoće li se Vlada raspasti, vi komenitrate vremenske prilike u Zagrebu", komentirao je Macan objave predsjednika SDP-a. 

"Tako je to u obitelji"

"Ponekad nije ni potrebna objava na društvenim mrežama da biste postali zvijezda virutalnog svijeta - ovo je ono što se popularno klasificira kao 'vruća roba'. "Među primjerima koje mogu izdvojiti kao najčitaniji bila je i izjava Nade Murganić kada je rekla: 'Tako vam je to u obitelji'. Ili nagradna igra osječkoga HNS-a gdje je najbolji osvajao druženje s predsjednikom stranke Ivanom Vrdoljakom", kazala je Mateja Gajnik, glavna urednica portala Vijesti.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključna stvar za politički imidž - bilo da je riječ o nespretnosti u virtualnom ili stvarnom svijetu je - ponavljanje.

"Jedan-dva incidenta više-manje. Tko se više sjeća predsjednice u Kninu jer New York je nešto svježiji... Ali ako bude još nešto treće, netko će napraviti kompilaciju: 'The Best Off', nastat će dar-mar i ljudima će biti neugodno te će joj reći - da ne više ne pjeva", kaže Macan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvene mreže - znaju biti nemilosrdne - pa gotovo da nema političara koji nije bio glavna tema na tim platformama. Tuđom ili svojom krivnjom. 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo