Plenković će odrediti izaslanika? /

Predsjednica piše UN-u o Marakešu, Banski dvori: 'Izmišljenim temama skreće se pažnja s jedne stvari...'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Sukob na relaciji Pantovčak - Banski dvori zbog dokumenta iz Marrakecha se još zaoštrio

6.11.2018.
7:56
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Nakon što je ljetos prihvatila poziv glavnog tajnika UN-a Antonia Guterresa za konferenciju u Marakeš, a potom iznenada odustala od događaja na kojem će se govoriti o ilegalnim migracijama i borbi protiv njih, iz Ureda predsjednice kažu kako će ona poslati novo pismo glavnom tajniku UN-a. Plan joj je obavijestiti ga da ne ide u Marakeš, a u Uredu predsjednice kažu da je na Vladi da odredi tko će tamo ići umjesto nje, piše Jutarnji list. Iz Ureda su i ranije poručivali da se predsjedničin stav o pitanju legalnih migracija nije mijenjao, te da su obavijestili MVEP da ona tamo neće ići, dok su s druge strane u MVEP-u rekli da nisu dobili njen službeni dopis.

U Vladi nisu još odredili tko će u prosincu ići u Marakeš. Sugovornici iz Banskih dvora kažu da će se tim pitanjem premijer baviti kad se vrati iz Kine. Kažu i da je očito riječ o izmišljenoj priči te da se time zapravo samo umanjuje važan posjet hrvatske delegacije Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo puno važnijih stvari kojima se moramo baviti. Evo i Kina je velika tema i ne smijemo dopustiti da se odvraća fokus s važnijih stvari. Priča o Marakešu je napuhana i zapravo je riječ o izmišljenoj temi", rekao je izvor za Jutarnji list.

Sukob između Vlade i predsjednice jučer su komentirali i u HNS-u, odakle je stiglo priopćenje u kojem naglašavaju kako je nedopustivo da se predsjednica dodvorava i opravdava huškačima i ekstremnoj desnici, umjesto da s Vladom sukreira vanjsku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo