sve u svoje vrijeme / Predsjednica o kandidaturi za predsjedničke izbore: 'Objavit ću je jednog lijepog, sunčanog dana'

Što se tiče kandidature na predstojećim izborima, predsjednica kaže: "Sve u svoje vrijeme, ne bojim se nikoga"

28.5.2019.
18:38
VOYO logo

Hrvatska vojska danas slavi svoj dan, spomen na 28-u obljetnicu postrojavanja na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. 

Nakon slavlja proteklog vikenda u vojarnama i na ulicama, danas se u Lisinskom na svečanoj akademiji okupio državni i vojni vrh.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Damir Krstičević uručili su nagrade najboljim hrvatskih vojnicima "Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019." Najspremnija vojnikinja je Mara Pejić, a najspremniji vojnik Nikola Knežević.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznati smo po tome da se borimo iznad svoje kategorije. Ostanimo i dalje tako odvažni u izgradnji i jačanju ove nepobjedive Hrvatske vojske", rekao je Damir Krstičević (HDZ) ministar obrane.

"Hrvatska i hrvatski narod imaju poseban ponos prema HV-u. Odlučnost, hrabrost, požrtvovnost, dostojanstvo, zajedništvo, spremnost na pomoć, to su branitelji pokazali tijekom rata, to su odlike koje danas krase pripadnike HV-a", kazao je Gordan Jandroković (HDZ), predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremao sam se prije vojske, bavio se sportom. Kad sam došao u vojsku, još veći poticaj dobio, postrojba me podržala, prvo natjecanje i pobjeda" , rekao je skupnik Nikola Knežević, najspremniji vojnik.

A Predsjednica se nakon svečanog programa obratila i novinarima. I to osobito dobro raspoložena, prisjetila se postrojavanja u Kranjčevićevoj na kojem je bila kao studentica, govorila o snazi Hrvatske vojske, ali i o emocijama u kampanji i to ponukana iskustvom portugalskog predsjednika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došla sam tamo kao studentica, Jakov i ja, nismo imali karte, Šeks nam je, možda on to i ne zna, uvalio dvije karte i omogućio da budemo tamo", rekla je u utorak predsjednicaKolinda Grabar Kitarović.

"On je rekao: ja sam na svojim prvim izborima poljubio svaku ženu u Portugalu, zagrlio svakog muškarca, jer želi svakome dati do znanja da je bitan. Dolazim iz NATO-a i znam kako funkcionira i ja vam jamčim da je najbolja obrana, najbolji jamac sigurnosti u Hrvatskoj su hrvatske Oružane snage", dodala je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče kandidature na predstojećim izborima, predsjednica kaže: "Sve u svoje vrijeme, ne bojim se nikoga."

"Već sam vam rekla da sam više puta razgovarala i s HDZ-om, i s obitelji i prijateljima", kaže predsjednica, a kandidaturu će, kaže, objaviti "jednog lijepog sunčanog dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica smatra i da HDZ nije doživio poraz na europskim izborima, ali kaže da nije stigla detaljno proučiti rezultate. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo