OTKRIO VODITELJ SLUŽBE / Pred Zagrepčanima izazovno vrijeme. Po tri tjedna ostajat će bez toplinske energije, neki i više puta

Prvo se kreće s Horvaćanskom, a sve informacije o obustavama građani će moći pronaći na stranicama HEP Toplinarstva

10.5.2022.
20:00
VOYO logo

Nakon ogrjevne sezone, u Zagrebu je krenuo najveći projekt u povijesti toplinskog sustava, revitalizacija vrelovoda.

Plan je do 2023. promijeniti čak 68 i pol kilometara cijevi, a ove godine će biti dovršena modernizacija 25 kilomatara vrelovoda. Ukupna vrijednost projekta je 700 milijuna kuna. Cilj je smanjiti broj hitnih intervencija i povećati pouzdanost opskrbe građana toplinskom energijom. Naravno, Zagrepčani će se morati pripremiti i na povremene obustave isporuke tople vode i na promjene regulacije prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjena cijevi već je krenula, a na terenu je prati Boris Mišević koji razgovara s Juricom Brnasom, voditeljem Službe za eksploataciju HEP Toplinarstva.

Brnas kaže kako je to veliki projekt te kako će građani biti zadovoljni jer će otpornost vrelovoda biti veća. Na Horvaćanskoj je zadnji niz godina bio veći broj puknuća, a građani su, tvrdi, zimi ostajali bez grijanja. "Nove cijevi će osigurati neometanu isporuku dobar niz godina, 30 do 40 godina koliko se predviđa rok trajanja cijevi", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SANACIJA U TIJEKU /

U Zagrebu opet puknuo vrelovod, HEP: 'Prečko će dobiti grijanje i toplu vodu danas navečer'

Image
SANACIJA U TIJEKU /

U Zagrebu opet puknuo vrelovod, HEP: 'Prečko će dobiti grijanje i toplu vodu danas navečer'

Modernizacijom su pokrili 68 kilometara najugroženijeg vrelovoda. Ovo je druga godina u kojoj u većem opsegu mijenjaju cijevi, dodaje pa otkriva kako je iduća godina isto "napeta" zbog radova.

Pojasnio je potom i kako se zatvorilo grijanje te počinje ljetna sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekosutra kreće isključivanje toplinske energije, a prekid će trajati maksimalno tri tjedna. Neki građani će biti više puta po tri tjedna jer nemamo obilazne pravce", ističe.

Prvo se kreće s Horvaćanskom, a sve informacije o obustavama građani će moći pronaći na stranicama HEP Toplinarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo