PRAVI PROLJETNI TJEDAN JE PRED NAMA: /

Temperature će skočiti do 25 stupnjeva, ali čeka nas neugodna promjena

Image
9.4.2018.
8:17
VOYO logo

U istočnoj Hrvatskoj u ponedjeljak će prijepodne biti djelomice sunčano, a poslijepodne i navečer mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom. Uz povremeno umjeren jugoistočni vjetar, jutarnja temperatura bit će od 9 do 11 °C, a najviša dnevna između 22 i 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj će u prvom dijelu dana biti djelomice sunčano, a potom će naoblaka rasti pa se u poslijepodnevnim satima može očekivati povremena kiša. Temperatura će biti od 21 do 24 stupnja Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gorju će biti umjerenog južnog i jugozapadnog vjetra, dok će na sjevernom Jadranu puhati umjereno i jako jugo, prema otvorenom i vrlo jako. Temperatura između 17 i 19 °C.

Kiše i pljuskova u prijepodnevnim satima bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije dok će poslijepodne kiša biti češća. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenome moru i olujno jugo. More umjereno valovito, u jačanju na valovito. Temperatura zraka između 19 i 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na jugu Jadrana će se već prijepodne naoblačiti uz povremenu kišu.

I od utorka promjenjivo

Od utorka nadalje bit će promjenjivo i relativno toplo. Povremene kiše u unutrašnjosti će još biti u prvom dijelu utorka, a zatim djelomice sunčano, u srijedu i pretežno sunčano. Novo prolazno naoblačenje uz mjestimičnu kišu najvjerojatnije je ponovno u četvrtak. U utorak će puhati umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak. I dalje će biti razmjerno toplo.

I na Jadranu u utorak još malo kiše može biti uglavnom na sjevernom dijelu. U srijedu pretežno sunčano, a u četvrtak promjenjivo uz povremenu kišu, uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu. Zatim ponovno sunčanije i uglavnom suho. Puhat će većinom umjereno jugo, u utorak na sjevernom dijelu i jugozapadnjak, od petka sjeverozapadnjak, piše HRT.

Nakon manjeg pada temperature u utorak, u nastavku tjedna i dalje toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo