Pred nama je pakleni tjedan

Nakon paklenog vikenda slijedi pakleni tjedan. Samo će u utorak u unutrašnjosti jake vrućine nakratko popustiti, a potom će se u srijedu i četvrtak živa u termometru penjati preko 35°C.

11.7.2011.
11:18
VOYO logo

Sunčano i jako vruće, uz tek pokoji oblačak, vrijeme je kakvo nas očekuje u sljedećim danima. U ponedjeljak se na kopnu očekuju najviše dnevne temperature od 32 do 35°C, u istočnim predjelima do 37°C.

Na Jadranu će biti pretežno vedro, a u zaleđu Kvarnera u drugom dijelu dana postoji mogućnost za pokoji slab pljusak. U noći će puhati burin, danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 18 do 21°C, uz obalu i na otocima od 22 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 33 do 38°C, prognozira tim crometeo portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći s ponedjeljka na utorak na kopnu će biti mjestimice više oblaka uz mogućnost za lokalni pljusak i grmljavinu. Tijekom većeg dijela utorka ponovno većinom sunčano, ali manje vruće nego proteklih dana.

Uz jači razvoj oblaka, uglavnom u gorju, postojat će mala mogućnost za lokalni pljusak i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 16 do 21°C, a najviša dnevna od 29 do 33°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će tijekom utorka biti vedro, dok mogućnost slabog pljuska postoji u Dalmatinskoj zagori. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će biti od 18 do 21°C, uz obalu i na otocima od 22 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 33 do 39°C.

Za vikend pad temperature

U srijedu i četvrtak bit će pretežno sunčano i vruće, u četvrtak ponegdje uz temperaturu zraka i preko 35°C. U četvrtak krajem dana nestabilnije, uz mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, što je uvod u manje vruće vrijeme u petak i za vikend.

Liječnicu savjetuju da treba piti mnogo tekućine i izbjegavati fizičku aktivnost. Na oprezu posebno trebaju biti kronični srčani i plućni bolesnici, osobito u popodnevnim te jutarnjim satima.

Velika vrućina odnijela je još jedan život. Šezdesetsedmogodišnji muškarac srušio se je i preminuo u ponedjeljak oko 10 sati na Korzu u Bjelovaru. Pretpostavlja se da je zbog vrućine doživio srčani udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četvrtka, od posljedica vrućina, na zadarskim plažama i u moru preminulo je osam osoba.

Vezani članci:

arti-201107090290006 arti-201107100053006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo