kršni momci /

Pred Argonautima je četiri dana veslanja u humanitarne svrhe: 'Spuštamo se uz predivnu Kupu'

Odlični veslači, još bolji ljudi. Sve ovo rade u suradnji s Udrugom Plava krila

3.6.2021.
19:20
VOYO logo

Nakon što su bili prvi pobjednici u povijesti Maratona lađa koji ne dolaze iz doline Neretve, bjelovarski Argonauti nizali su uspjehe. Preveslali su i Jadran, od Prevlake do Savudrije, a danas su krenuli preveslati Kupu. Od Gorskog kotara do Siska - plan je to učiniti u četiri dana. Kao i uvijek, za svoje pothvate imaju humanitarne motive.

Pred kršnim momcima četiri su dana veslanja. S pernatim putokazima. Krenuli su zorom, a tempo kao da do cilja moraju stići već sutra.

''Sad prvih pet kilometara idemo malo osjetit kakva je rijeka, malo laganije krenut, malo se zabavit pa ćemo onda kasnije vidjet kakvi će bit vremenski uvjeti, kakvu ćemo brzinu ostvarivat pa ćemo na temelju toga prilagodit i svoju rutu'', rekao je Argonaut Zoran Erdec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A iskustva imaju. Veslali su Neretvom, pobjeđivali i lađare, a krajem prošle godine krotili more- od krajnjeg juga do Istre.

Odlični veslači, još bolji ljudi. Sve ovo rade u suradnji s Udrugom Plava krila, da bi skrenuli pažnju na one koji boluju od plućne hipertenzije.

''Da osvijestimo javnost da postoje ljudi koji boluju od bolesti, da jako teško mogu disati samo običnim hodom se kreću, a mi teško dišemo dok uživamo u ovim sportovima, ostajemo bez daha za njih'', kazao je Tomislav Smrček, kapetan Argonauta.

''Ma mislim ovo je baš jedan predivan osjećaj. Spuštamo se uz predivnu Kupu, vodostaj je pao. Čak je na nekim mjestima jako niska, tako da smo morali izlazit van i gurat ju i vuč, ali prvi dan.. još imamo četiri dana uživanja'', rekao je Smrček.

Image
veliki uspjeh /

Argonauti su ispisali povijest: U kanuu šestercu i u 7 dana prešli rutu od Prevlake do Savudrije

Image
veliki uspjeh /

Argonauti su ispisali povijest: U kanuu šestercu i u 7 dana prešli rutu od Prevlake do Savudrije


A kakve su im pripreme? Teške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi ćemo si odabrat neki dio uz Kupu, tu ćemo si odabrat kamp i prespavat. Veselite se avanturi? Veselimo se, krenuli smo davne 2014. našom prvom avanturom-Dravom pa Dunavom do Iloka 260 kilometara. Ova je još duža, ova je 296'', izjavio je argonaut Željko Paranos.

Dakle skoro 300 kilometara. Oni i rijeka.

''Ne bojimo se nepredviđenih situacija, više nam je da sve obavimo u roku. Mi smo ipak Argonauti, ne može nam nitko ništa'', rekao je Erdec.

Jer Argonauti novog doba su nezaustavljivi. Kao da su s veslima rođeni. I to u Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo