uključivanje na tržište / PRATITE UŽIVO: Sabor u četvrtak o izmjenama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica se nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom kojima se želi olakšati uključivanje na tržište rada osoba s invaliditetom.

28.9.2017.
9:42
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom kojima se želi olakšati uključivanje na tržište rada osoba s invaliditetom.

Kako bi se ubrzalo i olakšalo uključivanje nezaposlenih osoba s invaliditetom u postupak profesionalne rehabilitacije, predlaže se njihovo izravno upućivanje u centre za profesionalnu rehabilitaciju na rehabilitacijsku procjenu, bez potrebe prethodnog vještačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su osobe s invaliditetom prvo morale proći postupak vještačenja, a tek je potom odlukom vještaka bila upućena na rehabilitacijsku procjenu u centar za profesionalnu rehabilitaciju, što je znatno usporavalo uključivanje na tržište rada.

Predloženim izmjenama se također proširuje krug naručitelja usluge profesionalne rehabilitacije i na Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo