'NAGOVORILI SU ME OPĆINSKI ČELNICI / Poznati hrvatski poduzetnik ulaže 50 milijuna kuna u veliki projekt. Najavio je da će sve prodati: 'Namjeravam se riješiti turističkog poslovanja'

Image
Foto: Ilustracija: Dusko Marusic/Davor Puklavec/Pixsell

Iako se ne radi se o velikoj marini, smatra da će ona svakako značajno unaprijediti turističku ponudu turističkog naselja i hotela te destinacije Sveti Filip i Jakov

18.8.2022.
8:21
Ilustracija: Dusko Marusic/Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Poznati hrvatski poduzetnik Jako Andabak najvjerojatnije će biti investitor u marinu u Svetom Filipu Jakovu, jer se jedino on javio na treći natječaj za davanje koncesije za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće lučke infrastrukture, piše Jutarnji list.

"U projekt izgradnje marine u Svetom Filipu i Jakovu ušao sam na nagovor općinskih čelnika. Namjera mi je unaprijediti svoj turistički proizvod u Svetom Filipu i Jakovu", rekao je. U toj općini postoji turističko naselje sa 100 apartmana i jedan hotel s otprilike 70 soba. Marina bi imala oko 150 vezova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se ne radi se o velikoj marini, smatra da će ona svakako značajno unaprijediti turističku ponudu turističkog naselja i hotela te destinacije Sveti Filip i Jakov. Prema nekim preliminarnim procjenama, investicija bi mogla iznositi između 45 i 50 milijuna kuna.

Prodat će turistički segment svog poslovanja

"Natjecao sam se, jer mi je želja unaprijediti poslovanje u Svetom Filipu i Jakovu. To turističko naselje nije bilo dio sustava Bluesun Hotels&Resorts koji sam lani prodao. Cilj mi je unaprijediti kompleks u Svetom Filipu i Jakovu, uključujući i marinu, i u konačnici, jednog dana, sve zajedno prodati", rekao je. Dodao je da ima namjeru riješiti se potpuno turističkog segmenta poslovanja, a marina je možda prigoda da se sve zajedno upakira kako bi se pronašlo kvalitetnog kupca za preostali turistički segment u njegovu vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prodaje Sunce Hotela, u njegovu vlasništvu još uvijek se nalazi tvrtka Salve Regina, koja u portfelju ima hotel Kaj u Mariji Bistrici, projekt i zemljište na splitskom Trsteniku, koji uključuje gradnju hotela Dioklecijan s pet zvjezdica te Stubičke i Bizovačke Toplice. Početkom prošle godine tvrtku Sunce Hoteli u vlasništvu obitelji Jake Andabaka kupila je tvrtka Eagle Hills Real Estate za 101 milijun eura.

Image
'CIMER FRAJ' BUDUĆNOSTI /

Kakav turizam Hrvatska želi? Stručnjaci upozoravaju na novu opasnost: 'Toga će biti sve češće, a uzroka je više'

Image
'CIMER FRAJ' BUDUĆNOSTI /

Kakav turizam Hrvatska želi? Stručnjaci upozoravaju na novu opasnost: 'Toga će biti sve češće, a uzroka je više'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo