Osveta za prijave? /

Požar zbog konkurencije? Noćas izgorio kamion obitelji u Zadru, tvrde da je požar podmetnut: 'Nekome smetamo'

'Nekome smeta naša učinkovitost, smeta naša brzina odaziva intervenciji, izvođenje poslova. Nažalost, ne smijemo nikoga imenovati', kaže suvlasnik vučne službe

8.12.2017.
19:01
VOYO logo

Je li konkurencija među vučnim službama toliko žestoka da se poseže i za paljevinom kamiona konkurentskih kuća? Obitelj iz Zadra, koja je noćas ostala bez vučnog kamiona koji je progutao plamen, na policiju je odnijela i anonimno pismo. A stigla je i potvrda: požar je podmetnut!

Oko tri sata ujutro vatra je potpuno uništila jedan i oštetila drugi kamion iste vučne službe na parkiralištu iznad dvorane Višnjik i tako znatno oštetila obitelj Deur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad znate godinama zašto ste se mučili, trudili, gdje ste ulagali svoj rad, netko vam je to preko noći zapalio", kazao nam je suvlasnik vučne službe Josip Deur.

Oko razloga i načina nastanka požara na kamionu braće koji su ovogodišnji dobitnici Grba Grada Zadra jer su spašavali ljude iz rujanskih poplava, policija je oprezna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provodi se očevid kojim će se utvrditi uzrok požara, materijalna šteta i sve ostale okolnosti ovog događaja", izjavio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske

Josip tvrdi da je riječ o očitom podmetanju vatre jer je izgorio prednji i stražnji dio kamiona, a sredina ne. Dakle, zapaljen je na dva mjesta i uvjeren je da im je to napravila nelojalna konkurencija.

"Nekom smetamo. Smeta naša učinkovitost, smeta naša brzina odaziva intervenciji, izvođenje poslova. Nažalost, ne smijemo nikoga imenovati", kaže suvlasnik vučne službe.

Policiji je odnio i anonimno pismo koje je dobio prije mjesec i pol i za koje smatra da je bila prijetnja koja se sada i obistinila. To je osveta, kaže, za sve one prijave koje je podnio kada je smatrao da neke konkurentske firme krše zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo jedan jedini razlog, to se zna. Znaju se natječaji kako su završili, znaju se sve moje pravne bitke koje vodim", rekao nam je Josip Deur, suvlasnik vučne službe.

Na manjem kamionu štetu Deuri procijenjuju na oko tri tisuće eura, a s ovim potpuno izgorenim, u dim je otišlo oko 40 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo