BEROŠ IDE NA POVJERENSTVO ZBOG PROMJENA U IMOVINSKOJ KARTICI: / 'Volim satove, onaj od 35.000 kn dobio sam od roditelja'

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Potencijalni novi ministar zdravstva sastat će se danas s predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašom Novaković

29.1.2020.
9:44
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat za novog ministra zdravstva Vili Beroš već će se danas sastati s predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašom Novaković. Odlučio je, vjerojatno poučen iskustvima iz afere njegova prethodnika, detaljno izmijeniti svoju imovinsku karticu, doznaje N1.

"Do u detalje ćemo prokomentirati moju imovinsku karticu. Ima promjena u njoj. Naime, refinancirao sam svoje kredite u bankama koje su putem Hrvatske liječničke komore nudile prihvatljiviju kamatu. Kao pomoćnik ministra manje sam vještačio po sudovima pa su i prihodi manji. Kao pomoćnik ministra, ni djelatnosti u dopunskom radnom vremenu nisam mogao raditi... Supruga će navesti dio svog nasljedstva, otprilike 26 kvadrata u Španskom", nabrojio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelj satova

Osvrnuo se na medijske napise o satu koji navodno vrijedi 35.000 kuna. Nije skrivao da je ljubitelj satova.

"Mogu priznati da sam ljubitelj satova. Taj sat sam dobio od svojih roditelja za doktorat. Ali najčešće nosim daleko prihvatljivije sportske satove", priznao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ NAKON KONZULTACIJA POTVRDIO: /

Predložit ću Vilija Beroša za novog ministra zdravstva; pogledajte njegovu imovinsku karticu

Image
PLENKOVIĆ NAKON KONZULTACIJA POTVRDIO: /

Predložit ću Vilija Beroša za novog ministra zdravstva; pogledajte njegovu imovinsku karticu

Ipak, nije htio komentirati grijehe svoga prethodnika na čelu Ministarstva zdravstva, kojemu je dosad bio zamjenik.

"Tko sam ja da sudim. U ovom trenutku ne vidim grijehe bivšeg ministra. Ja sam odmah dogovorio susret s gospođom Novaković", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećao da odlazi ako bude loš

Dodao je kako je imao dobru suradnju s njime i kako će nastaviti sa započetim inicijativama i na njihovu intenziviranju. Ponovio je kako je u središtu ministarstva bolesnik i njegovo zadovoljstvo. Već je najavio sastanke s ljudima iz struke te dao obećanje da će otići ako se pokaže da neće biti dobar ministar.

"Pokušat ćemo ubrzati inicijativu o razgovoru o novom Zakonu o plaćama i radnom vremenu. Nisam revolucionar, nećemo podići ljestvicu toliko visoko, ali doista ću napraviti sve da opravdam povjerenje premijera. Ako ja ne budem dobar, odlazim s mjesta ministra. Odmah. Obećao sam", zaključio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo