ZORAN MILANOVIĆ NAPUNIO TVORNICU: / 'Trebamo državu u kojoj ćemo se probuditi za mjesec i pol i reći - ovo je imalo smisla'

Image

'Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće', jedna je od Milanovićevih poruka, koje se pojavljuju i na jumbo plakatima postavljenima u četvrtak diljem zemlje

9.11.2019.
12:32
VOYO logo

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović održao je u subotu predizborni skup u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Milanović je nedavno pokrenuo stranicu Normalno.hr, a uz "Predsjednika s karakterom" slogan kampanje mu je i "Normalno" pa se tako i današnji predizborni skup zvao - "Potpuno normalan skup".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ratovi su pobogu gotovi, u tim ratovima smo pobijedili i ne treba ih produžavati. Onima koji su se borili i dali doprinos vječna zahvalnost. Nakon 30 godina ne moramo ništa više nego stvarati normalnu državu gdje ćemo se probuditi za mjesec i pol dana i reći: Ovo je imalo smisla", istaknuo je na početku Milanović, prenosi N1.

"Moje najmoćnije oružje će biti moj govor. To je ono što predsjednik ima, a ako nema ništa mu ne pomaže, a posebno ne veće ovlasti. Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezinog naroda, građana. Tu predsjednik može najviše - upozoravati na probleme malog čovjeka koji živi od rada, a ne od zastare, ne od nedostatka dokaza", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na situaciju u pravosuđu riječima da u Hrvatskoj povjerenje u pravosuđe ne postoji. "Kao predsjednik Republike upozoravat ću na probleme i lopovluke", rekao je i istaknuo važnost izgradnje institucija države, prenosi N1.

Jedna od Milanovićevih poruka, koje se pojavljuju i na jumbo plakatima postavljenima u četvrtak diljem zemlje, je "Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće". Tom porukom Milanović aludira da svoju protukandidatkinju, aktualnu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je savez koji može osigurati nužne promjene'

Image

09.11.2019., Zagreb - Predizborni skup predsjednickog kandidata Zorana Milanovica u Tvornici kulture. Davor Bernardic, Kreso Beljak, Anka Mrak Taritas, Mirando Mrsic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

"Ovo je savez koji može osigurati nužne promjene i otvoreni smo za suradnju sa svim progresivnim snagama koje Hrvatskoj žele dobro. Hrvatska mora krenuti naprijed. Početak promjena su predsjednički, a nastavak promjena parlamentarni izbori”, rekao je čelnik SDP-a Davor Bernadić.

Hrvatska mora postati normalna zemlja, poručio je, istaknuvši tako jedan od slogana Milanovićeve kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićevu predsjedničku kandidaturu za sada podupire 13 stranaka – SDP, HSS, GLAS, IDS, HSU, Demokrati, SNAGA, PGS, Reformisti, SU, Hrvatski laburisti, Međimurski demokratski savez i Zelena Pula.

Hrelja: "Betoniranje temelja” za suradnju na parlamentarnim izborima

Čelnik HSU-a Silvano Hrelja rekao je da je potpora Milanoviću "betoniranje temelja” za suradnju na parlamentarnim izborima, a i čelnici HSS-a te Snage, Krešo Beljak i Goran Aleksić složili su se da je ta potpora temelj za suradnju na parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić je u izjavi novinarima ustvrdio da je Milanovićeva kampanja "dobra, afirmativna, pozitivna”, da šalje jasne poruke, "bez fige u džepu” te da sve više dolazi do izražaja njegov slogan 'Predsjednik s karakterom'.

"Da bi Hrvatska bila zemlja sa stavom treba nam jak predsjednik, ali i jaka Vlada. Nažalost, sadašnja predsjednica je slaba, slaba je i Vlada. Vlast je opterećena korupcijom i skandalima, nisu u stanju provesti reforme, niti zaštititi građane”, rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su predsjednički izbori, naglasio je, prilika za nužne promjene u Hrvatskoj. "A nastavak tog procesa je pobjeda koalicije na parlamentarnim izborima”, poručio je.

Milanović kao predsjednik države može ponuditi, smatra Bernardić, iskustvo dignitet, dostojanstvo, a pogotovo stav i jakost u odnosu prema susjedima, ali i u odnosu prema ključnim problemima i izazovima u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudit će volja građana, dodao je te rekao kako je on uvjeren u Milanovićevu pobjedu.

Beljak: Milanović najbolji između onoga što se nudi

Beljak kaže da Milanovića podupire jer je najbolji "između onoga što se nudi”. "Nije idealan, nije savršen, Bože moj, nije nitko. Ali, u ovom trenutku, Milanović je jedini koji može donijeti svjetlo u ovu oblačnu Hrvatsku”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksić naglašava da će, ako narod ne izabere Milanovića, to značiti da će na sljedećim parlamentarnim izborima pobijediti HDZ. "To vam svima mora biti jasno. Prema tome, građani birajući Milanovića biraju i promjenu na parlamentarnim izborima”, rekao je.

Hrelja ističe Milanovićev slogan 'Normalno'. "Treba nam noromalan predsjednik, da kao autoritet kojeg izaberu svi građani Hrvatske, razumije socijalnu situaciju zemlje i patnju onih koji su dugo godina ulagali u razne sustave mirovinskog i zdravstvenog te da na neki način ukazuje da se to ne može rastakati”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo