preuzimanja /

Potpisan ugovor: OTP banka kupuje Splitsku banku

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Spajanjem poslovanja Splitske banke i OTP banke u Hrvatskoj nastat će banka značajnije veličine i većeg potencijala za razvoj u zemlji

21.12.2016.
9:52
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Societe Generale je danas objavila kako je potpisala ugovor s grupom OTP o prodaji Splitske banke (SGSB) koja je u stopostotnom vlasništvu grupe Societe Generale.

Veličinom peta banka na hrvatskom tržištu, Splitska banka posluje s cjelovitom ponudom vlastitih proizvoda i usluga. U prosincu 2015.godine njezina je ukupna aktiva iznosila 3,6 milijarde €. Spajanjem poslovanja Splitske banke i OTP banke u Hrvatskoj nastat će banka značajnije veličine i većeg potencijala za razvoj u zemlji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja i istočna Europa je regija u kojoj Societe Generale prepoznaje potencijal za daljnji rast. Strategija banke u regiji je koncentrirati svoju prisutnost na tržištima gdje se može pozicionirati među vodećim bankama s odgovarajućim opsegom poslovanja, kako bi značajno doprinijela regionalnim prihodima. Societe Generale će i dalje tražiti prilike za konsolidaciju u središnjoj i istočnoj Europi.  

Transakcija će imati negativan učinak u iznosu od 240 milijuna EUR na prihode Grupe u 4. kvartalu 2016., te će nakon zaključenja generirati pozitivan učinak na financijske pokazatelje Grupe (CET1 + 8.5 bps). 

Ova transakcija podliježe odobrenju svih zakonskih regulatora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo