Poteškoće sa strujom izazvale kaos u prometu

Građani koji su u ponedjeljak ujutro morali u središte Zagreba na posao ili na putu do posla proći užim centrom grada, imali su itekakvih problema. Ni na ostalim prometnicama nije bilo puno bolje.

7.5.2012.
11:21
VOYO logo

Zagrebački električni tramvaj imao je niz poteškoća u prometovanju od ponedjeljka ujutro. Posljednja se dogodila u 9 sati i 57 minuta u Ilici kod broja 2.

"Iz zasad neutvrđenih razloga došlo je do iskakanja (uz manju detonaciju) poklopca šahta ZET-a. Zastoj prometa u smjeru istoka", poruka je koju smo primili od Policijske uprave zagrebačke. No, u ZET-u kažu da šahtovi s njima nemaju nikakve veze te da je promet do 10 sati i 30 minuta preko Trga bana Jelačića bio obustavljen zbog poteškoća pri napajanju električne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet se normalizira

"Zbog toga se vozilo obilazno preko glavnog kolodvora. No, sad se situacija užim gradskim središtem normalizira", kazali su nam u Kontakt centru ZET-a.

Ipak, ZET se od jutra bori sa strujom. Naime, zbog puknuća i pada električnog voda oko 6 ujutro u tramvaju broj 8 došlo je do požara, a potom je tramvajski promet Branimirovom i Držićevom prekinut. Putnici su stoga prevoženi autobusima. Beznaponsko stanje utjecalo je i na druge dijelove prometne mreže što je uzrokovalo i dodatne poteškoće i odstupanja od voznog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo