beskrajan dan / Postizborna saga se nastavlja: hoće li se idućeg tjedna konstituirati Sabor?

Čeka li nas idući tjedan još jedan pokušaj konstituiranja Sabora i hoće li njegov predsjednik biti Drago Prgomet? I Zoran Milanović tvrdi kako je konstituiranje Sabora u ovom trenutku najvažniji zadatak, a na optužbe Tomislava Karamarka da provodi 'puzajući državni udar', odgovora: 'To je hodajuća država'

12.12.2015.
21:28
VOYO logo

Prošli put dogodio se fijasko, no SDP ne odustaje od pokušaja da se Sabor konstituira, i to već idući tjedan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažniji zadatak hrvatske države je konstituirati Sabor", ponovio je Zoran Milanović.

HDZ se već ranije izjasnio i poručili su da SDP-ove pokušaje vide kao državni udar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi konstituiranje Sabora ne smatramo puzajućim državnim udarom, nego hodajućom državom koja je odrasla i koja je čvrsto na svojim nogama, a oni koji su navikli na obavještajno sigurnosnu spletku, čvrste državne institucije vide kao prijetnju. Za njih je Hrvatski sabor valjda paradržava, državni udar, za mene je Hrvatski sabor najviše tijelo vlasti, kojemu odgovara hrvatska vlada, koje je iznad Vlade i svakako iznad Predsjednika Republike. Na njegovu konstituiranju treba raditi, to je u interesu hrvatske države, u interesu svih zastupnika koji su izabrani od hrvatskog političkog naroda i koji žele raditi svoj posao i koji ne žele nered, smutnju, nejasnoću", rekao je Milanović.

U MOST-u tvrde kako nema konstituiranja Sabora bez njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako izgleda SDP-ova matematika: Hrvatska raste ima 56, imaju IDS-ova tri mandata, šest od manjinaca, Radimira Čačića, Stipu Petrinu, a računaju na tri HRID-ova zastupnika, i dva HDSSB-ovca. Ali to je i dalje 72. Dakle, trebaju im i Ermina Lekaj Prljaskaj i Ivan Vilibor Sinčić i dva zastupnika Milana Bandića. Je li se dogovorio sa starim šefom - Milan Bandić ne želi reći.

Ivan Vilibor Sinčić puno je jasniji. Ni Leki ni Prgometu glas neće dati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postizborna saga se nastavlja. 

"Trajat će ovo još neko vrijeme. Ovo zasad podsjeća na beskrajan dan, ali ono je trajalo pet dana, a ovo 30", izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Milanović nije u pravu - u filmu se isti dan ne ponavljao pet dana nego punih osam godina, ali novu bismo vladu ipak trebali dobiti malo ranije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo