Pospremite jakne i kišobrane, stižu vrućine!

Nakon kišovitih i prohladnih dana, zasjalo nam je sunce pa će milijun Hrvata koji su spojili blagdan s vikendom ipak moći uživati u odmoru na lijepom vremenu.

5.6.2010.
12:29
VOYO logo

U subotu će prevladavati sunčano s malom do umjerenom naoblakom. Još bi samo u prvoj polovici dana u Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu ponegdje moglo biti malo kiše, a popodne kratkotrajnih pljuskova u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25, a na Jadranu ponegdje do 27°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana bit će još sunčanije i toplije, pa će se već u nedjelju najviša dnevna temperatura kretati između 24 i 28 °C.

Uživanje u suncu mogli bi tek nakratko prekinuti poslijepodnevni pljuskovi koji su mogući uglavnom u gorju, i to ponajviše oko utorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dostupnim prognozama DHMZ-a, sredinom sljedećeg tjedna temperature će dosegnuti visoke vrijednosti - oko 30 °C, a na kraju tjedna očekuju nas prave ljetne vrućine. Tako će se u petak u Slavoniji živa u termometru popeti do 34 °C, dok će, primjerice, u Zagrebu temperatura biti tek koji stupanj niža.

Visoke temperature očekuju se i na Jadranu, što će doprinijeti i bržem porastu temperature mora. Za sada se temperature mora kreću od 18 od 20 stupnjeva, pa će tek hrabri produženi vikend iskoristiti za prvo ovogodišnje kupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005300262006 arti-201005130171006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo