POSLJEDNJI UGRIZ ZIME: /

Snijeg je diljem Hrvatske počeo padati još sinoć, a početkom tjedna stiže još jedno neugodno iznenađenje

Image
Foto: PIXSELL

Nakon kraćeg razdoblja tijekom kojeg je dominiralo toplo vrijeme i prilično visoke temperature, vratila nam se zima.

18.3.2018.
8:24
PIXSELL
VOYO logo

Dugo najavljivano zahladnjenje stiglo nam je u poslijepodnevnim satima subote. Nakon kraćeg razdoblja tijekom kojeg je dominiralo toplo vrijeme i prilično visoke temperature, vratila nam se zima, a njeni zadnji trzaji trajat će nekoliko dana.

U noći na nedjelju u nekim je dijelovima Hrvatske već počeo padati snijeg, a s današnjim danom će i temperature biti znatno niže nego prethodnih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je tijekom noći palo po nekoliko centimetara novog snijega. Primjerice, najviše je palo kod mjerne postaje Parg-Čabar (9 cm) pa sad ondje ukupno ima 18 cm snijega. Na Zavižanu ga je i dalje 217 cm. Pet novih centimetara palo je u Delnicama i na Puntijarki, a pahulje su zalepršale i na području Varaždina gdje je jutros u 7 sati izmjeren centimetar snijega.

Idućih dana čekaju nas i dosta svježa jutra. Primjerice, jutros u 7 sati u Zagrebu je zabilježen tek jedan stupanj, a u Varaždinu je zabilježeno -2, Koprivnici - 1,7 stupnjeva, ali u Splitu je, pak, bilo oko 8 stupnjeva, a u Rijeci 7. Najtoplije je bilo i Dubrovniku - 11 stupnjeva Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debeli minusi početkom tjedna

Početkom tjedna temperature će dodatno pasti pa slobodno možemo reći da ćemo se buditi u debelom minusu.

Danas u unutrašnjosti oblačno, tek ponegdje uz malo snijega, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, a potkraj dana i u sjevernim predjelima. Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a povremene kiše ili lokalnih pljuskova bit će uglavnom u Dalmaciji.

Image
Foto: DHMZ

DHMZ

Vjetar će biti većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak tijekom dana u jačanju, a u Dalmaciji poslijepodne u okretanju na jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 1, na Jadranu od 4 na sjeveru do 12 na jugu. Najviša dnevna između 0 i 5, na Jadranu od 9 do 14 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura u Dalmaciji

U ponedjeljak još malo snijega, osobito u gorskoj Hrvatskoj te u Slavoniji. Potom uglavnom suho i uz moguća sunčana razdoblja. Bit će još hladnije uz većinom umjeren sjeveroistočnjak.

Image
Foto: DHMZ

DHMZ

U Dalmaciji promjenjivo uz povremenu kišu, osobito u ponedjeljak. Više suhog vremena očekuje se na sjevernom Jadranu. Temperatura u daljnjem padu, a dojam hladnoće pojačavat će umjerena i jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

DHMZ

Image
Foto: DHMZ

DHMZ

Image
Foto: DHMZ

DHMZ

Image
Foto: DHMZ

DHMZ

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo