Poslali smo vojnike kućama jer je to dio ciklusa obuke

Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a demantirala je da su operativne postrojbe HV-a poslane kući do proljeća zbog besparice. Kažu da je to dio planiranog ciklusa obuke.

5.2.2010.
16:58
VOYO logo

"Unatoč činjenici da je obrambeni proračun ove godine manji u odnosu na prošlu godinu, obrambena spremnost Oružanih snaga RH ni na koji način nije niti u jednom trenutku dovedena u pitanje, niti je ugrožena borbena spremnost operativnih snaga OS RH", poručuju iz MORH-a. Dodaju kako je novinar HTV-a, koji je objavio vijest da su vojnici poslani kućama, proizvoljno i zlonamjerno protumačio činjenice. arti-201002040798006 "Sve postrojbe oružanih snaga suvremenih država, pa tako i Oružane snage RH, prolaze godišnji planirani ciklus obuke koji je podijeljen u tri dijela: obuku (trening), dostizanje traženih standarda (puna operativnost) i razdoblje odmora", piše u priopćenju. To znači da se unutar jedne postrojbe veličine brigade upravo zbog planiranog procesa ne može dogoditi situacija da je ona u cijelosti "poslana kući", zato što i njezine podređene ustrojbene cjeline (bojne) planiraju ciklus za pripadajuće satnije, a satnije za svoje vodove.

"Uslijed velikih napora u vremenu pune aktivnosti, logično je da se u razdoblju kada su završene prve dvije faze ciklusa obuke, planiraju i godišnji odmori djelatnika i da se oni u fazi odmora 'šalju kućama'. Na takav planski način upravo se i doprinosi visokoj obrambenoj sposobnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske, a tek posredno, doprinosi i uštedama u obrambenom proračunu", tumači MORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo