Originalni odgovori / Posjetili smo New York i provjerili što Amerikanci znaju o našoj zemlji - najbolja stvar: 'Kolinda'

Uskoro i prvi izravni let na relaciji Philadelphia-Dubrovnik

7.6.2019.
7:03
VOYO logo

Dubrovnik, Split, Zagreb, Hvar i Rovinj - to su najpopularnija hrvatska odredišta koja posjećuju Amerikanci. Dobri su platiše, gosti su koji dolaze cijele godine i sada će moći triput na tjedan dolaziti u Hrvatsku prvim izravnim letom.

RTL-ova reporterka Maja Oštro Flis posjetila je New York i provjerila što Amerikanci znaju o našoj zemlji, ali i doznala kako cvjeta turizam na relaciji Amerika - Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York je jedan od najpopularnijih gradova na svijetu u kojem živi više od 8 milijuna ljudi, a svake ga godine posjeti više od 50 milijuna turista.

Turisti očarani

"Malo je gužva, ali je prekrasno. Kultura drukčija od bilo koje druge na svijetu", kazao je o New Yorku Norhan iz Egipta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je super. Mi volimo biti ovdje, u središtu svega, ovaj grad nikad ne spava", kazala je Amerikanka Louise.  

U New Yorku se za Hrvatsku itekako zna. A asocijacije na našu zemlju su baš originalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je najbolja stvar u Hrvatskoj predsjednica. Kolinda? Da, da, Kolinda. Ona je najbolje što imate", kazao je Harlen iz Egipta.  

Velika zajednica Hrvata u Americi

Velika je zajednica Hrvata u SAD-u. Ima ih više od milijun i 200.000, a u samom New Yorku - više od 80 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam obitelj s mamine strane. Oni žive u Seattlu i došli su nakon Prvoga svjetskog rata. Neki su stigli između ratova, a ima i nova generacija koja je došla, poput mene raditi ovdje", kazala je direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin.

A kada Amerikanci dođu u Hrvatsku na odmor, oni su gosti za poželjeti. Ne štede, odmaraju se cijele godine i dolaze u sve većem broju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema istraživanju, Amerikanci su gosti koji najviše troše i dulje od prosjeka ostaju u turističkoj destinaciji", rekao je glavni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina.

Fascinirani hrvatskim ljepotama

I predsjednik Udruženja američkih turoperatora fasciniran je ljepotama Hrvatske. Kupio je kuću u Istri i smatra da smo za Amerikance - nova hit destinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je treća zemlja u Europi po rastu, sve se zbiva posljednjih 6 godina. Očito je Hrvatska dobro vidljiva na našem 'radaru'", kazao je predsjednik Udruženja američkih turoperatora Terry Dale.

A baš zbog toga, "na radaru" će se uskoro vidjeti i prvi izravni let na relaciji Philadelphia-Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo