Porezni kriminal / 'Porezni Uskok' uhitio više osoba zbog malverzacija

Image

U Ravnateljstvu policije potvrdili su tek da je riječ o akciji iz područja gospodarskog kriminaliteta

14.12.2016.
14:08
VOYO logo

ZAGREB - Zbog sumnji da su fiktivnim poslovima izvlačili novac i izbjegli plaćanje poreza policija je ujutro u srijedu 14. prosinca u Zagrebu uhitila više osoba čije je malverzacije, kako se neslužbeno doznaje, otkrio tzv. porezni Uskok.

U Ravnateljstvu policije nisu željeli govoriti o detaljima akcije. Potvrdili su tek da je riječ o akciji iz područja gospodarskog kriminaliteta te da je tijekom dana, među ostalim, obavljen niz privođenja i pretraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je navodne nezakonitosti otkrio tzv. porezni Uskok akciju, kako se doznaje, vodi zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje bi trebalo ispitati osumnjičene.

Neslužbeno se doznaje da je među uhićenima i Sandro Stipančić, jedan od osumnjičenih u posljednje dvije istrage protiv Zdravka Mamića i ostalih zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Večernjeg lista Stipančić i ostali u srijedu privedeni osumnjičenici terete se da su pribavili imovinsku korist od nekoliko milijuna kuna i državni proračun oštetili za par stotina tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo