Ulazak strateškog partnera / Hoće li se spasiti Borovo? Vladi stigle već dvije ponude

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Nadležne institucije trebale kontaktirati sa zainteresiranim tvrtkama, nakon čega bi se vukovarskoj tvornici trebao predložiti program restrukturiranja

24.6.2017.
14:58
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Tvornica obuće Borovo je pred stečajem, a dva su potencijalna ulagača državi iskazala interes za preuzimanje tvornice, piše Večernji list.

Idućih bi dana nadležne institucije trebale kontaktirati sa zainteresiranim tvrtkama i provjeriti stanje, nakon čega bi se vukovarskoj tvornici trebao predložiti program restrukturiranja, koji će uključivati i ulazak strateškog partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Goran Marić rješenje problema u Borovu vidi u dokapitalizaciji 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Caritas donosi hranu radnicima Borova: upitna isplata plaća za ožujak

>> Radnici Borova još čekaju plaće: 'Uvjeti u kojima radimo primjereniji su 17. no 21. stoljeću'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Radnicima Borova u proizvodnji isplaćena plaća, gradske vlasti traže da se tvrtka prepusti Vukovarcima

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić će slijedom toga tražiti da se poništi ranija odluka Vlade Zorana Milanovića iz 2015. kojom se bivšim i sadašnjim radnicima Borova trebala omogućiti kupnja 50% dionica tvrtke iz državnog portfelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnicima je trebalo biti ponuđeno 1,118.747 dionica po nominali od 140 kuna i obročna otplata, a poništenjem ove odluke Vlada Andreja Plenkovića planira olakšati nalaženje strateškog partnera koji preuzeo tvrtku.

Kada je početkom godine kasnila isplata plaća u Borovu, Vlada je intervenirala dajući svoje dionice HT-u i Končaru u zalog za kreditno zaduženje Borova od 46 milijuna kuna. Tvrtka, koja je još uvijek vlasnik dobrog dijela naselja, ne samo zgrada i zemljišta, već i nogometnog igrališta i aerodroma, nikada nije prošla čitavi proces pretvorbe društvenog u državni kapital, podsjeća Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo