ČESI SE VRATILI U IGRU / Ponajbolji golman svijeta umalo prokockao pobjedu

Image
Foto: AP

Grci su i u ovoj utakmici morali hvatati zaostatak, već nakon šest minuta gubili su 0-2, ali poklon vratara Petra Čecha u 53. minuti otvorio im je priliku za preokret. No, nisu uspjeli doći do poravnanja kao protiv Poljske.

12.6.2012.
19:59
AP
VOYO logo

Grčka - Češka 1:2 (0:2)

Stadion Miejski, Wroclaw. Gledatelja: 40.000. Sudac: Stephane Lannoy (Francuska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Jiracek (3), 0:2 Pilar (6), 1:2 Gekas (53)

GRČKA: Chalkias (Sifakis, 23), Torosidis, Kyriakos Papadopoulos, Katsouranis, Holebas, Fotakis (Gekas, 46), Maniatis, Karagounis, Salpingidis, Samaras, Fortounis (Mitroglou, 71).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČEŠKA: Čech, Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limbersky, Plašil, Hubschman, Jiraček, Rosicky (Daniel Kolar, 46 - Rajtoral, 90), Pilar, Baroš (Pekhart, 64).

WROCLAW - U utakmici 2. kola skupine A na EURU Češka je u Wroclawu pobijedila Grčku sa 2-1 (2-0). Strijelci za Češku bili su Jiraček (3) i Pilar (6), a za Grčku je zabio Gekas (53).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci su i u ovoj utakmici morali hvatati zaostatak, već nakon šest minuta gubili su 0-2, ali poklon vratara PetraČecha u 53. minuti otvorio im je priliku za preokret. No nisu uspjeli doći do poravnanja kao protiv Poljske.

Nakon što su u prvoj utakmici protiv Poljske u prvom poluvremenu gubili 0-1 i imali igrača manje, Grci su danas protiv Češke doživjeli još veći šok, i to u prvih šest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 3. minuti Hubschman je s centra dobro uposlio Jiračeka, koji s vrha 16-erca zabija za vodstvo Češke.

Tri minute kasnije branič Gebre Selassie probio se po desnoj strani i dao povratnu loptu za Pilara, koji iz neposredne blizine zabija i Češka već nakon šest minuta vodi sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi su i nakon toga djelovali dominatno, pa su Grci u prvom dijelu ostali bez pravih prilika.

Grcima se početkom drugog dijela ipak osmjehnula sreća, došli su do pogotka a da uopće nisu zaprijetili češkom golu. U 53. minuti jedan od najboljih svjetskih vratara Petr Čech napravio je katastrofalnu pogrešku, a Gekas je iskoristio poklon i zabio za smanjenje na 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Grci preuzimaju inicijativu, a razlog tome je i što je češki playmaker Rosicky ostao u svlačionici nakon prvog poluvremena.

No grčka taktika s brojnim ubacivanjima u kazneni prostor ipak nije dala rezultata, Česi su uspjeli sačuvati pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo