Ljetna saborska stanka /

Političari idu na godišnji u trajanju od 62 dana: tko će kuhati, a tko prati suđe

Dok većina nas može sanjariti o trotjednom godišnjem saborski zastupnici 15. srpnja napuštaju radna mjesta na puna 62 dana

5.7.2017.
19:03
VOYO logo

Unatoč visokim temperaturama čini se da neće biti nekog vrućeg političkog ljeta. Vlast je složena - baš kao i kuferi mnogih saborskih zastupnika. Istražili smo kako će i gdje u vrućim ljetnim danima odmarati, tko će kuhati, a tko prati suđe.

"Godišnji? Klasika, da se čovjek malo opusti", kazao nam je Ivan Šuker, saborski zastupnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A opuštat će se najčešće uz obitelj. Zlatko Hasanbegović cijeli život ljetuje na Krku, u mjestu Punat. Bivši ministar kulture rekao nam je da će ljeto provesti uobičajeno, s obitelji. Neće loviti ribu, a na pitanje hoće li je pripremati odgovara:

"Ribu je jednostavno pripremiti. Svaki Hrvat zna pripremiti ribu. Ne zna ih možda očistiti svaki Hrvat, ali na gradele ih zna. To može i malo dijete", rekao nam je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hit destinacija saborskih zastupnika ove je godine jug Dalmacije. Tamo će ih najviše ljetovati.

Branko Bačić će godišnji odmor provesti na Korčuli, u svojoj kući s obitelji. Družit će se političari i na godišnjim odmorima.

"Dolaze mi brojni prijatelji iz politike. Ja se nadam i od predsjednika Vlade i predsjednika Sabora, brojni ministri", kazao nam je Branko Bačić, HDZ-ov saborski zastupnik.

"Gdje vitezovi ljetuju?", upitala je naša reporterka Ružica Đukić potpredsjednika Sabora Željka Reinera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam gdje vitezovi ljetuju, znam gdje ja ljetujem. Obitelj moje supruge je s Korčule tako da imamo obiteljsku kuću i ja ljetujem uvijek na Korčuli", rekao nam je Reiner.

Na jug je donedavno išao pod rotirkama dok će za desetak dana ići čisto turistički. Riječ je o bivšem ministru Orepiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ću od mojih Ploča do mojih Konavala. To su moje relacije svake godine", kazao nam je Vlaho Orepić, saborski zastupnik Mosta.

Za razliku od Zlatka Hasanbegovića on se neće uhvatiti ni kuhače ni roštilja. "Slabo kuham pa onda uglavnom perem suđe", priča nam Orepić.

Zato je tu majstor kuhinje među zastupnicima - Ivan Šuker, koji će ljetovati u Crikvenici. "Bit ću zadužen kao doma za roštilj, peku i kotlovinu."

Nije ni čudo da že ga obilaziti brojne kolege. "Ministar Butković mi je najbliži. On je s jedne strane, Klarić je s druge strane, a Borić je preko puta mora", rekao nam je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OFF: I dok će svi pohrliti na more Miro Bulj ne mrda iz svoje Cetinske krajine. Jer, on će i na godišnjem, kaže, raditi.

"Imam ljekovito bilje, imam domaće životinje, imam voćnjake, posao na selu", priča Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Političarima želimo da se dobro odmore jer ih na jesen čeka veliki posao. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo