POLICIJA UPALA U VARGINU OBITELJSKU KUĆU: / Obavljen je pretres, a on odveden na saslušanje. MUP objavio zašto

Image
Foto: Pixsell

USKOK je jučer izvijestio kako je Varga "pet puta pristupao iznošenju obrane, od čega triput na vlastiti zahtjev, a od ta tri puta, u dva navrata nije htio dati iskaz

7.5.2019.
10:42
Pixsell
VOYO logo

Policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje trenutačno obavlja pretragu, neslužbeno doznaje N1.

Image
BIVŠI MUP-ov INFORMATIČAR UZVRAĆA UDARAC, NAJAVIO RADIKALAN POTEZ: /

'Nisam glup, neću robijati radi drugih'

Image
BIVŠI MUP-ov INFORMATIČAR UZVRAĆA UDARAC, NAJAVIO RADIKALAN POTEZ: /

'Nisam glup, neću robijati radi drugih'

Odvjetnik: 'On nije povrijedio postupak, a oprema mu je već oduzeta'

Njegov odvjetnik Mario Poljak rekao je kako je policija došla jutros te da je razlog pretrage "povreda tajnosti postupka". Dodao je kako uopće ne razumije kako je to moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moj branjenik nije povrijedio postupak, to odgovorno tvrdim. Po nalogu je obavljena i pretraga kuće, ali oprema mu je već odavno oduzeta", kazao je Poljak za Dnevnik.hr.

Oglasio se i MUP

"Uvažavajući činjenicu da se radi o aktualnom kriminalističkom istraživanju koje provodi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nismo u mogućnost u javnosti iznositi dinamiku i taktiku te pojedinosti samog kriminalističkog istraživanja kao niti pojedinosti o uključenim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je o svim saznanjima i dokazima do kojih je došla pretragama pokretnih stvari u ovom kriminalističkom istraživanju, izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Također, u slučajevima u kojima je policija tijekom pretraga pokretnih stvari utvrdila potreban stupanj sumnje, podnijete su kaznene prijave protiv konkretnih osoba", priopćio je MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će progovoriti o lažnim SMS-ovima

Podsjetimo, Franjo Varga je najavio da će progovoriti o lažnoj korespondenciji te je zatražio sastanak u DORH-u, no još nije pružio informacije o lažnim SMS-ovima.

"Zatražili smo, moj odvjetnik i ja, sastanak u Državnom odvjetništvu, kako bih im rekao tko mi je dao SMS-ove za koje me se tereti. Razgovarali smo o tome s tužiteljem Svenom Miškovićem, pristao je i rekao kako će nas nazvati i javiti kada da dođemo na razgovor. Bit će to idući tjedan. Reći ću sve nakon tog ispitivanja", rekao je Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je jučer izvijestio kako je Varga "pet puta pristupao iznošenju obrane, od čega triput na vlastiti zahtjev, a od ta tri puta, u dva navrata nije htio dati iskaz".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo