OKRŠAJ U DUBROVNIKU / Policija prijavila taksista: 'Nisam nasilnik, vozač Ubera me isprovocirao'

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Dubrovačka policija podnijela je u četvrtak kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg taksista koji je napao Uberovca

6.7.2018.
8:23
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Vozač taksija Pero Vianelli nasrnuo je u četvrtak u Dubrovniku na vozača Ubera M.L., javlja Dubrovački dnevnik.

Na snimci se vidi kako kako gradski taksist fizičke nasrće na kolegu koji radi za Uber, te mu uz prijetnje upućuje više udaraca šakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Društva autotaksi prijevoznika Maro Bratoš je ispričao kako je njegov kolega Vianelli bio isprovociran te je zbog toga tako reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega je išao kroz Bužu čekati red za Pile i na izlazu iz Tabora stao je s ciljem da se uključi u promet. Ovaj uberovac ga je vidio i autom se zaletio prema njemu nakon čega je taksist reagirao i pitao ga u čemu je problem. On je počeo prijetiti i rekao je da će njihov vlasnik rezati glave taksistima jer ih ne može više trpjeti. Kasnije su pošli kod ambulante, kod pizzerije Tabasco, i uberovac ga je nakon provokacije počeo snimati. Taksist Vianelli je bio isprovociran zbog svega toga, udario je u njegov mobitel i reagirao tako kako je reagirao", kazao je Maro Bratoš.

'Isprovocirao me, a onda išao snimati da me uništi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samom incidentu za Dubrovčaki dnevnik govorio je i Pero Vianelli koji je policiji prijavio M.L. jer smatra kako je on počinio puno gore stvari.

"Sve je ovo namještaljka i to sam rekao policajcima. On je mene prvo isprovocirao i onda pošao snimati s namjerom da me uništi, a ja sam mu samo udario u mobitel jer nisam htio da me neovlašteno snima. To je ispalo tako kako je ispalo i jako mi je žao što sad ispadam kao neki agresivac i nasilnik, ali vjerujte da to nisam. Ja sam odlikovani hrvatski branitelj i nikad nisam imao okršaje", rekao je Vianelli dodavši kako je M. L. njemu prvi prijetio i zamalo ga ubio autom jer je stisnuo gas i naglo se zaustavio iza njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah nakon konflikta rekao mi je da će slučaj prijaviti policiji, a ja sam također pošao njega prijaviti jer smatram da je napravio puno gore stvari", ispričao je za Dubrovački dnevnik Pero Vianelli.

Uber: Ovakvo ponašanje je nedopustivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ubera su poslijepodne osudili svaki oblik nasilja te poručili da čine sve bi podržali svoje partnere-vozače.

"Ovakvo ponašanje je nedopustivo", kazali su i izrazili otvorenost za suradnju sa svim nadležnim institucijama kako bi se izbjegle slične situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv taksista

Dubrovačka policija podnijela je u četvrtak kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg taksista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač Ubera prijavio je napad i prijetnje te je policija, nakon što utvrdila činjenice, protiv muškarca iz Dubrovnika podigla kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Iako je takstist fizički napao vozača Ubera, prijava je podnesena zbog prijetnji koje su teže kazneno djelo, kazali su Hini iz dežurne policijske službe.

Zakonom o autotaksi prijevozu, koji je donesem krajem travnja, liberaliziran je taksi prijevoz. Ministar prometa Oleg Butković kazao je kako je cilj zakona učiniti taksi prijevoz jeftinijim i dostupnijim građanima, istaknuvši da novi zakon uvodi jednaka pravila za sve i nikome ne pogoduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dubrovački mediji javljaju da je na dubrovačkim prometnicama povećan broj vozača Ubera, te da se "kaos na ulicama može praktički vidjeti svaki dan", što u nekim slučajevima "eskalira fizičkim obračunom".

U policiji, međutim, kažu da nije bilo kršenja novog zakona te da nije bilo incidenata od srpnja prošle godina kad su dubrovački taksisti, prosvjedujući protiv Ubera, blokirali jadransku magistralu kod Cavtata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo