NERO–ANPR /

Policija predstavila sustav za prepoznavanje registracijskih pločica

Image
Foto: emedjimurje.hr

U sklopu redovne konferencije za medije Policijske uprave međimurske, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, Sašo Kolar, prezentirao je rad novog prenosivog sustava za prepoznavanje i očitavanje registracijskih pločica.

4.7.2016.
12:35
emedjimurje.hr
VOYO logo

Riječ je o uređaju NERO–ANPR, a njegova specifičnost je u tomu, da u istom trenutku može očitati veći broj pločica nakon čega, temeljem očitanih podataka o registracijskim pločicama, putem tog sustava policajac u službenom vozilu odmah na uvid dobiva podatke o vozilu, vlasnicima, ali i o svim osobama koje su u navedenom vozilu ikad bile evidentirane.

Zbog svoje mobilnosti, uređaj će se koristiti na svim prometnicama i u svim vozilima (s i bez policijskih oznaka), te će se sukladno očitanim podacima, vozila i vozači zaustavljati i po potrebi sankcionirati. Sustav se sastoji od dvije kamere, s infracrvenim i normalnim pregledom koje očitavaju registarske pločice nakon čega se informacije prosljeđuju u drugi program koji je povezan sa online bazom podataka MUP- a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o uređaju pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo