'zaštitimo naše noniće' / Policija poziva na oprez: Nova drska prevara starije žene u Istri! Tražili hranu pa joj ukrali novac

Image

'Budite sumnjičavi i ne nasjedajte na trikove prevaranata. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede'

17.1.2024.
15:57
VOYO logo

Policijska uprava istarska upozorila je objavom sve građane, pogotovo one starije dobi, da 'paze koga puštaju u svoj dom' te da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Porečka policija zabilježila je slučaj drske krađe na području Vižinade u kojem je 69-godišnja talijanska državljanka oštećena za nekoliko stotina eura.

Naime, tri mlađe muške osobe su 7. siječnja u jutarnjim satima pristupile u dnevni boravak njezine obiteljske kuće te su tražili hranu. Nakon što im je dala hranu i ispratila ih, žena se vratila u kuću i utvrdila da joj iz novčanika, koji se nalazio u torbici u dijelu dnevnog boravka, nedostaje novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU Istarske ističu kako 'policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju što bržeg pronalaska nepoznatih mladića'.

Policija često evidentira prijevare ili krađe u domovima starijih osoba, a način počinjenja tih djela je u većini slučajeva sličan. Počinitelji, bilo da je riječ o muškim ili ženskim osobama, najčešće se predstavljaju kao prodavači, pripadnici vjerskih zajednica, službene osobe, zdravstveni djelatnici ili kao što je bilo u ovom slučaju - kao potrebite osobe - ne bi li ušli u dom oštećenih, a onda iskoristili njihovu nepažnju i otuđili im vrijedne predmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUŽNA I SAMA /

Starica nasjela na ogromnu prevaru pa ostala bez krova nad glavom: Zaljubila se u mlađeg muškarca, a on joj uzeo - sve!

Image
TUŽNA I SAMA /

Starica nasjela na ogromnu prevaru pa ostala bez krova nad glavom: Zaljubila se u mlađeg muškarca, a on joj uzeo - sve!

U svim takvim slučajevima, kada vam se pred vratima doma pojave nepoznate osobe, policija savjetuje oprez, a edukaciju o navedenim slučajevima i mjerama samozaštite djelatnici prevencije provode diljem Istre na predavanjima u sklopu projekta Policijske uprave istarske 'Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'. Budite sumnjičavi i ne nasjedajte na trikove prevaranata. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede.

"Pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer, kao što je već istaknuto, upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja", poručili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Gotovo svaki dan u Hrvatskoj prevarena starija osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo