NEMIRNO NA BONINOVU /

Policija opet izašla na teren zbog sukoba susjeda

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Obitelj Kisić i tvrtka Stan godinama vode imovinsko-pravne sukobe.

10.8.2016.
12:51
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Policija je opet izašla na teren zbog imovinsko-pravnih sukoba koje godinama na Boninovu nedaleko groblja vode obitelji Kamić i tvrtka Stan d.d., u vlasništvu obitelji Raguž. Ovoga puta policiju je pozvala tvrtka Stan, jer kako kažu, članovi obitelji Kamić prošlih su dana protupravno ulazili na privatan posjed. Policija je napravila očevid, ali prema njihovim rječima, ne mogu tu puno učiniti bez odluka drugih institucija, točnije sudstva i onih koje se bave građevinskim radovima.

Tvrtka Stan upravo provodi adaptaciju bivših nekretnina koje su bile u vrlo lošem stanju, a na krovovima su se nalazile ploče s opasnim azbestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubrovački dnevnik

(foto: Dubrovački dnevnik)

-Oni će tu graditi apartmane. Planiraju te nekretnine staviti u turističku funkciju, odnosno iznamljivati ih, iako za to nemaju pravo – kaže Marita Kisić Kamić i dodaje da nemaju nikakvu građevinsku dozvolu za rad, te da im je zbog toga naloženo da prekinu s radovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazala nam je nalaz građevinske inspekcije, kao i sudsku odluku, u kojima stoji da se radovi trebaju prekinuti, ali i za vrijeme našeg posjeta radovi su bili u tijeku. Direktor tvrtke Stan Tihomir Raguž tvrdi da za adaptaciju već izgrađenih prostora nije potrebna građevinska dozvola.

Više pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo