Hit iz MUP-a /

Policija o potencijalnoj prijavi protiv HOS-ovaca: 'Ne možemo ih prijaviti jer nismo ni bili tamo!'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

'Obzirom da policija nije bila na konferenciji za medije udruge HOS-a nije mogla neposrednim opažanjem utvrditi elemente prekršaja', priopćili su iz policije

7.9.2017.
17:23
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo
Image

Kontroverzni styling: Skejo i njegova kravata izazvali burne reakcije na društvenim mrežama

Image

Kontroverzni styling: Skejo i njegova kravata izazvali burne reakcije na društvenim mrežama

Predsjedništvo Saveza udruge HOS-a i udruge HOS-a grada Zagreba danas je održalo konferenciju za medije o rješavanju problema spomen ploče u Jasenovcu.

Splitski HOS-ovac Marko Skejo je okupljene pozdravio s pozdravom 'Bog i Hrvati i za dom spremni' te je općenito bio najglasniji u obrani spornog pozdrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za dom spremni ima putovnicu i osobnu. HOS je prezime, a ZDS je ime. Pod tim znakom su se hrvatska djeca borila. On je legitiman od prvog dana, a najsvetiji znak Za dom spremni se nije mogao uništiti. Mi bi bili najveće ništarije da smo to dopustili", dodao je Marko Skejo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Dvokorak Andreja Plenkovića kontra predsjednice i pozdrava HOS-a: 'Za dom spremni' mi nije prihvatljiv!'

>> RTL doznaje: nakon što je skinuta u Jasenovcu, ploča postavljena u Novskoj!

>> Kontroverzni styling: Skejo i njegova kravata izazvali burne reakcije na društvenim mrežama

>> Štromar: 'Nisam znao da je Ministarstvo uprave sinoć poslalo dopis HOS-u da slobodno smiju koristiti 'Za dom spremni''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hasanbegović o premještanju ploče iz Jasenovca: 'Bizarno neprincipijelno rješenje'

Na upit RTL-a hoće li sudionici spomenute press konferencije u i dobiti prekršajne prijave zbog pozdrava 'Za dom spremni', protiv koliko osoba i na temelju kojeg zakona, MUP je odgovorio kako ne mogu utvrditi elemente prekršaja jer, kako kažu - nisu ni bili tamo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, policija prekršaj utvrđuje neposrednim opažanjem ili dostavljanjem prijave i provođenjem kriminalističkog istraživanja prekršaja. Obzirom da policija nije bila na konferenciji za medije udruge HOS-a nije mogla neposrednim opažanjem utvrditi elemente prekršaja. Policijska uprava zagrebačka će na temelju dostupnih informacija provesti kriminalističko istraživanje prekršaja te ukoliko utvrdi da ima elemenata prekršaja o tome će izvijesti pravosudna tijela".

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo