PRETRAŽILI MU DOM /

Policajac iz Zagreba nedozvoljeno posjedovao oružje: Privremeno udaljen s dužnosti

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Istražitelji su utvrdili da je osumnjičeni policajac, kršeći Zakon o nabavi i posjedovanju oružja, neovlašteno nabavio i posjedovao vatreno oružje koje je inače dopušteno građanima samo uz prethodno odobrenje

6.7.2024.
10:44
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke otkrili su krivca u vlastitim redovima. Nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja, otkriveno je da je njihov kolega, također policijski službenik iz iste uprave, osumnjičen za ozbiljno kazneno djelo – nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Istražitelji su utvrdili da je osumnjičeni policajac, kršeći Zakon o nabavi i posjedovanju oružja, neovlašteno nabavio i posjedovao vatreno oružje koje je inače dopušteno građanima samo uz prethodno odobrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom srpnja 2024. godine, temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija te pokretnih stvari osumnjičenog u Ivanić-Gradu. Tom prilikom pronađeno je streljivo, dijelovi oružja te vatreno oružje, što je dodatno potvrdilo sumnje istražitelja. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke odmah je reagirao te je, temeljem članka 112. stavka 3. Zakona o policiji, privremeno udaljio osumnjičenog iz službe do okončanja disciplinskog postupka. Policajac se sumnjiči za tešku povredu službene dužnosti zbog nedoličnog ponašanja koje je ozbiljno narušilo ugled policije. Osim toga, protiv policijskog službenika bit će pokrenut i disciplinski postupak zbog opisane teže povrede službene dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Policajac Marko zaustavio je Paulu zbog prebrze vožnje i pozvao na spoj. Sada ju je na istom mjestu zaprosio

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo