Poledica u Traumi uzrokovala 'opsadno stanje'

Lomovi laktova, nogu, ramena, pa čak i glave samo su neke od ozljeda zbog kojih su u subotu Zagrepčani potražili pomoć u Klinici za traumatologiju.

30.1.2010.
20:04
VOYO logo

Zbog ledene kiše koja je ujutro okovala zagrebačke ulice, čak 70 građana potražilo je liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj. Četvero njih završilo je i u operacijskoj sali zbog teških ozljeda kuka i potkoljenice.

"U klinici je opsadno stanje! Čekaonice su pune pacijenata. Riječ je, uglavnom, o slučajevima teških tjelesnih ozljeda, od prijeloma laktova, ramena, gležnja, pa do lubanje. Imali smo i četiri hitna slučaja za operaciju osoba srednje dobi s težim ozljedama", izjavio je dežurni liječnik Klinike dr. Ivan Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sreću povrede nisu bile vezane uz prometne nesreće koje su doduše zabilježene, ali s materijalnom štetom. Većih problema na prometnicama nije bilo jer su ralice Zimske službe od ranog jutra ceste posipale solju.

"Na cestama smo od pet sati. Sve smo posuli solju, kako bi se dnevni promet nesmetano odvijao. Naša ekipa bit će u stanju pripravnosti tijekom cijeloga dana", kazao je za Jutarnji list glavni dežurni operativac Zimske službe Kemal Golač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura tla je oko šest sati iznosila minus tri Celzijeva stupnja, što je uzrokovalo da se hladna podloga pretvori u led. No, temperatura zraka koja se tijekom dana povećala na dva Celzijeva stupnja, otopila je taj ledeni sloj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo